Ny i trenerteamet – Larvik
Ketil Arntzen. Foto: Svein André Svendsen

Ny i trenerteamet

Ketil Arntzen hadde planlagt ni dagers motorsykkeltur i Alpene i september. Den har han nå avlyst etter at han ble med i trenerteamet til Larvik Håndballklubb.

Den MC-frelste 62-åringen har ikke hatt noen trenerjobb de siste tre årene. Håndballinteressen er imidlertid fortsatt på topp. Begge deler fristet og lot seg kombinere da han tok motorsykkelen fra Skien til Tønsberg under Skjærgårdslekene.

Underveis kom han i prat med Larviks hovedtrener Eirik Haugdal, som trengte en assistent-trener. De to trønderne kom raskt i prat om en ny trenerjobb for Arntzen, som har vært trener siden han var i 20-årene – i Hinna, Rapp, Stord og Gjerpen.

Ketil Arntzen på tribunen (oppe t.h.) under en Larvik-kamp i Skjærgårdslekene. Foto: Svein André Svendsen

Som en del av trenerteamet i Larvik vil han både utfordre og støtte hovedtrener Eirik Haugdal, for at de sammen skal komme frem til et godt resultat.

– Jeg tror dette kan bli veldig kjekt. Det er ikke noe tvil om at det er mye jobb å gjøre i Larvik. Det er et lag som fikk ett poeng i den halve sesongen i fjor. De har mistet noen spillere og fått inn noen nye. Jeg håper folk støtter klubben og kommer på kampene. Hvis den gjengen her jobber hardt, kan det bli bra – men det vil ta litt tid, sier han om spillergruppa.

Som Gjerpen-trener har han trent Dorthe Groa i åtte år og Andrea Rønning i fem år.

Ketil Arntzen, Dorthe Groa og Emma Skinnehaugen. Foto: Svein André Svendsen

Første oppgave i Larvik var treningskamp mot Gjerpen, der han ga seg for tre år siden, etter sju år i klubben.

– Den måten ting skjedde på i Gjerpen gjorde at man fikk lite lyst til å fortsette som trener. Det er sikkert mange som mener noe om den saken og hvem som hadde skyld i hva, men for min del fikk jeg bare nok, forteller han.

Det nye tilskuddet i støtteapparatet er gift med tidligere landslagskaptein Hanne Hegh, og er far til Emilie Hegh Arntzen, som også har fått spille landskamper.

De siste fire årene har det naturlig nok blitt mange turer til Kristiansand, der datteren har spilt. Nå spiller hun i Romania, men må nok vente seg litt sjeldnere besøk, nå som faren har fått en ny trenerjobb ved siden av hans daglige jobb som HR-ansvarlig i Skagerak Energi.

Eirik Haugdal (t.v.) og Ketil Arntzen. Foto: Svein André Svendsen

– Håndball er veldig gøy, og det er moro når jeg kan kombinere det med vanlig jobb, sier han.

Etter å ha overvært noen Larvik-treninger gikk det fort før avtalen gikk i boks. Han ble presentert for spillerne samme dag som klubbens kick off torsdag.

– Det var imponerende hvor mange som deltok på det arrangementet. Jeg tror ikke det er mange klubber som har det sånn, sier han.

Arntzen har også et godt inntrykk av styret. Han er dessuten fornøyd med at klubben begynner å få orden på økonomien. Torsdag fikk han se at det er mange engasjerte folk rundt Larvik HK – og ikke minst synes han det er både ivrige og kjekke jenter på laget.

Ketil Arntzen på Larvik-kick off. Foto: Svein André Svendsen