Spennende og lærerikt i EM – Larvik
Emma Helland-Døvle i EM. Foto: EHF

Spennende og lærerikt i EM

U-jentene, med Larviks Emma Helland-Døvle på laget, endte på 6. plass i sitt første mesterskap tidligere denne måneden. Her forteller hun hvordan hun opplevde mesterskapet.

Emma Helland-Døvle spiller på Larviks rekruttlag og trener med A-laget. Hun fikk være med i de første kampene for LK04-landslaget, som ble spilt 5.–15. august i Montenegro.

Her er hennes inntrykk fra mesterskapet:

Å få spille mesterskap for Norge var en veldig spennende og lærerik opplevelse. Sportslig sett hadde vi både oppturer og nedturer, men sosialt var det god stemming hele turen.

Vi er jo et helt nytt lag og spilte våre første landskamper under EM i Montenegro. Det gjorde nok også at vi varierte veldig i spillet vårt, vi har ikke hatt så mye tid sammen.

Emma Helland-Døvle i forsvar. Foto: Cathrin Wall

Covid-19 har ført til mange avlyste samlinger, så vi møttes først i slutten av juni. Uttaket til EM kom et par uker etter og så fikk vi en uke sammen på Jessheim før vi reiste til Montenegro.

Før mesterskapet fikk jeg beskjed fra landslagsledelsen om at jeg skulle være i kapteinsteamet, sammen med Tuva fra Reistad. Det var en fin tillitserklæring.

Det norske laget måtte spille for tomme tribuner i mesterskapet. Foto: EHF

For egen del var noen kamper gode, andre dårlige, men det var veldig gøy å få prisen som beste spiller mot Portugal i første kamp. Vi er godt fornøyde med 6.plass i vårt aller første mesterskap, det var spennende å se hvordan vi ligger an i forhold til de andre landene i Europa.

Smittevern var i fokus både under samlinger og i mesterskapet. Vi har levd i en liten boble, og stort sett vært på rommene våre når vi ikke har spist eller trent, men vi fikk være litt sosiale på tildelte fellesarealer.

Emma Helland-Døvle i en av kampene. Foto: Cathrin Wall

Vi har tatt tester for å komme inn i Montenegro og for å komme hjem til Norge, i tillegg til testing på alle kampdager. Opplegget har vært veldig, veldig trygt og godt, selv i en litt merkelig tid.

Nå gleder jeg meg bare til ny sesong på nytt lag, til å få spille kamper igjen og bli kjent med jentene på rekruttlaget og A-laget.

Emma Helland-Døvlevar i det norske kapteinsteamet i EM. Foto: Cathrin Wall

Mer om LK04 på handball.no