Larvik rystet Storhamar – Larvik
Emma Skinnehaugen. Foto: Svein André Svendsen

Larvik rystet Storhamar

Larvik var supertente og klar til start da det endelig var tid for seriespill igjen. Det samme kan vi ikke si om Storhamar, som brukte en omgang på å komme i gang.

Larvik–Storhamar 26-30 (16-9)
Rema 1000-ligaen

Larvik rystet Storhamar i første omgang og ledet hele 16-9 til pause. Det var en forrykende omgang, hvor det virkelig luktet svidd av Larvik-jentene.

Ingen hadde vel ventet at Larvik skulle holde Storhamar på ensifret til pause.

– Det var en veldig bra 1. omgang. Storhamar var ikke påskrudd i det hele tatt. Etter pause raknet vi litt da vi gjorde enkle feil. Det er fryktelig kjedelig å tape med fire, synes Hamar-jenta Emma Skinnehaugen.

Hun slår fast at det var de enkle feilene som felte Larvik mot storfavoritten.

– Det var godt å komme i gang med seriespillet. Vi hadde trua, men vi vet at Storhamar ville komme sterkt mot slutten. Alle gode lag gjør det.

Da Emma Skinnehaugen scoret fra straffemerket og laget hjemmelagets 23. mål mot Storhamar var det Larviks 1000. mål mot Storhamar i løpet av 32 kamper.

Larvik spilte bra, men Emma Skinnehaugen synes det var forferdelig irriterende at det bare var det siste lille som manglet.

– Vi må være mer kollektivt smarte når vi leder med seks mål. Vi må spille vårt spill og ikke la oss stresse av at de straffet oss for våre feil. Det kan bli en bra sesong, hvis vi klarer å fortsette slik, sier Larviks nye nummer 6, som av en jury ble kåret til lagets beste mot moderklubben.

På linja gjorde Tirill Mørch en fantastisk jobb og scoret fem mål i kampen.

Tirill Mørch. Foto: Svein André Svendsen

Hamar Arbeiderblad tippet Larvik på 9. plass denne sesongen, men satte vel kaffen i halsen etter å ha sett Larviks åpning.

Dessverre brukte Storhamar de 13 første minuttene av andreomgangen til å ta igjen Larvik. Da sto det 21-21 og var likt for første gang siden åpningsminuttene.

Storhamar var også forrige sesong Larviks første motstander på hjemmebane i serien. Da var avstanden akkurat lik, den gang 25-29.

Det ble store kontraster i Jotron Arena for Larvik, som måtte klare seg uten Alma Hasanić Grizović, som var i karantene.

Dermed var det duket for Victoria Solli Berg fra start, som sto godt og fikk mange redninger.

– Vi hadde god intensitet, særlig i 1. omgang i forsvar, og det gjør det gøy å sta bak der. Det har mye å si. Det ble litt mange mål bakover i andre omgang, sier Victoria Solli Berg, som fikk et forvarsel dagen før kamp om at hun sannsynligvis måtte starte i mål.

Victoria Solli Berg. Foto: Svein André Svendsen

Trine Bronsta scoret tre mål og passerte dermed sine første 100 i Larvik-trøya.

Fakta fra kampen finner du her