Tror på seirer i åpningshelgen – Larvik
Winnie Kapinga (t.v.) og Jenny Borch-Jenssen. Foto: Svein André Svendsen

Tror på seirer i åpningshelgen

Larvik Håndballklubb starter lørdag Lerøyserien for J18 i Stavanger, mot Hinna og Pors.

Kampene skal spilles i Hetlandshallen i Stavanger og jentene er giret på å komme i gang.

– Jeg gleder meg veldig, og tror vi har god sjanse til å vinne de to første kampene, sier Winnie Kapinga.

– Jeg tror det blir veldig gøy. Vi er et bra lag, med tre spillere fra elitestallen som er med, påpeker Jenny Borch-Jenssen.

Emma Helland-Døvle trener fast med A-laget, sammen med Alvilde Riiser Hegge, Martine Tveter og Maja Furu Sæteren – som altså også får spille i den landsdekkende Lerøyserien denne sesongen.

Winnie Kapinga er fornøyd med hvordan laget har gjort det på trening i det siste. Angrep og forsvar har fungert ganske bra, selv om det er spillere som ikke har spilt så mye sammen, forteller hun.

– Vi har fått god flyt i spillet nå, supplerer Jenny Borch-Jenssen. Hun er dommer og har dømt det ene laget Larvik-jentene skal møte i helga, men det blir første gang hun møter dem som spiller.

Larvik spiller i pulje 2. Det er totalt 36 lag med, fordelt på fire avdelinger. Etter fire runder med seriespill går de to beste lagene i hver avdeling og de to best rangerte treerne videre til nasjonalt sluttspill. Se hele oppsettet på handball.no.

– Vi går inn i den første runden uten å vite helt hva vi møter av motstand, men mener de skal være gode de som skal slå oss. Det er en fin blanding av spillertyper og mange som kan gjøre en god jobb. Vi kan mikse litt på hvordan vi spiller. Som trener er det veldig ålreit, sier Lars Wallin Andresen, som sammen med Annette Tveter har ansvaret for laget.

Det har kommet både nasjonale og regionale corona-tiltak de siste dagene, men Norges Håndballforbund meldte tidligere fredag at det aller meste av aktiviteten i Håndball-Norge fortsatt kan gjennomføres.