– Vi har fått ut mer av potensialet – Larvik
Tuva Muffetangen. Foto: Svein André Svendsen

– Vi har fått ut mer av potensialet

Tuva Muffetangen har sett tilbake på kampene denne høsten. Her kommer hun med sine betraktninger om hvordan spillet har fungert.

– Jeg synes vi har fått ut mer av potensialet enn i fjor. Vi fikk inn noen nye spillere og ble en ny gruppe. Hele gruppa, med trenere og spillere, har klart å løse det bedre enn vi gjorde i fjor. Jeg føler at vi nå har mer å komme med. Vi er en gruppe som har begynt å bli trygge på hverandre. Det har veldig mye å si for de kommende kampene, mener playmakeren.

Vi har en del unge spillere, inkludert meg selv, så det vil si at prestasjonene svinger mer enn det ville gjort om vi hadde hentet mange erfarne spillere. Mange av oss sitter på lite erfaring med å spille på så høyt nivå. Det er en stor forskjell i nivået, så det blir en overgang med mye læring.

Tiril Merg og Andrea Rønning i midtforsvaret. Tirill Mørch t.h. og i mål, Victoria Solli Berg. Foto: Svein André Svendsen

Jeg synes at vi i perioder har stått bra bakover. Forsvaret sitter bedre enn det gjorde i fjor. Det at treerne våre er såpass trygge gjør at det burde bli enklere å stå i de andre posisjonene. Vi har fått satt treerduoen, og det har vært bra.

Og så er jeg imponert over hvordan Victoria Solli Berg og Ingrid Lauritzen har taklet at Alma Hasanić Grizović ble skadet. De har virkelig hatt mange bra redninger. De har også stått lite, men de har gjort en bra jobb.

Det blir viktigere i kampene fremover at vi blir enda ivrigere på mål. Jeg har følt at vi noen ganger har kjørt trekk bare for å kjøre dem. Vi kan bli enda flinkere på å finne løsninger når vi har startet et trekk. Jeg tror det blir enklere når vi blir enda tryggere på hverandre.

Det kan bli en faktor etter jul, at trekkene blir en oppstart og så vet vi hva sidemannen ønsker etter det. Håndballen trenger ikke være så opptegnet, sier hun.