Fikk plutselig helt andre forutsetninger – Larvik
Vidar Halvorsen. Foto: Svein André Svendsen

Fikk plutselig helt andre forutsetninger

For Larviks målvaktstrener Vidar Halvorsen (49) gikk det ikke mange ukene etter at han kom til klubben i høst før forutsetningene ble snudd opp ned.

Mot Fredrikstad ble Alma Hasanić Grizović skadet og da var det plutselig Victoria Solli Berg (20) og Ingrid Lauritzen (19) som skulle vokte målet for Larvik.

Tidligere hadde Vidar Halvorsen vært målvaktstrener for Gjerpens elitelag i fire sesonger, da Ketil Arntzen var trener.

En stund etter at Arntzen kom inn i Larviks trenerteam, ble han spurt om å følge opp målvaktene i Larvik HK. Det gjør han samtidig som han trener målvakter i Gjerpen Allianse, med spillere opp til 16–17 år.

Victoria Solli Berg, Vidar Halvorsen, Ingrid Lauritzen. Foto: Svein André Svendsen

– Det var fint å ha Alma Hasanić Grizović som en rutinert målvakt å jobbe med, og to yngre bak henne. I forhold til å ha tryggheten med en rutinert målvakt i spiss, og skulle utvikle de to bak, ble det plutselig litt mer utfordringer i hverdagen. Jeg var ikke redd for å takle det, men utgangspunktet ble snudd helt på hodet fra den ene dagen til den andre. Det var en brå overgang, og det var viktig å få de trygge på seg selv. Det har vært utrolig gøy og utfordrende, forteller Halvorsen.

Han opplyser at unge målvakter generelt vil mye, så du må bremse de litt og jobbe med strukturen.

– Victoria Solli Berg og Ingrid Lauritzen er iherdige. De tar til seg mye og for hver dag får de litt mer rutine. De står godt i situasjonen og jeg synes det er artig at de tar utfordringen, sier han, og tilføyer at han får utfordret seg selv også.

Vidar Halvorsen, Ingrid Lauritzen. Foto: Svein André Svendsen

Vidar Halvorsen har bakgrunn som målvakt i flere klubber, på de tre øverste nivåene.

– Målvakter er et eget folkeslag. Jeg ble bitt fra jeg var liten og sto på nivå 2 og 3 i Nord-Norge, før jeg flyttet til Telemark for 18 år siden. Da sto jeg i mål for Urædd den siste sesongen de spilte på øverste nivå, utdyper han.

Siden har han stått bakerst på banen i forskjellige Telemark-klubber. Det er bare tre sesonger siden han sto sin siste sesong i Herkules.

I tillegg dømte han fast i 2. divisjon i mange sesonger, og om sommeren var han fotballkeeper.