Følger med og heier fra sidelinja – Larvik
Alma Hasanic Grizovic. Foto: Svein André Svendsen

Følger med og heier fra sidelinja

Alma Hasanić Grizović har operert kneet, etter skaden hun pådro seg tidligere i høst. Nå heier hun på lagvenninnene og har lagt en plan for tiden fremover.

Larvik-målvakten var uheldig i 2. omgang mot Fredrikstad 3. oktober og skadet det venstre kneet. 2. desember ble hun operert.

– Jeg var glad jeg fikk operert før nyåret. Det var best å få gjort det så fort som mulig. Det er en lang opptreningsperiode, men det er godt å komme i gang med god trening før sommeren, synes hun.

Larviks fysioterapeut Jørgen Eia Bringedal følger henne opp og har lagt en plan for opptreningsperioden,

– Jeg trener for å komme fullt tilbake, og har fått en treningsplan av klubbens fysiske trener Tord Ellingsen. Så får vi se hva veien videre blir, bemerker hun.

– Det har vært rene korsbåndskader begge gangene, jeg har vært heldig sånn sett.

Alma Hasanić Grizović. Foto: Svein André Svendsen

Av dagens spillere i Larvik Håndballklubb har hun flest sesonger bak seg i eliteserien.

Alma opererte det høyre kneet for 16-17 år siden, etter at hun skadet seg på en landslagssamling. Da spilte hun for Nordstrand og var på samling med juniorlandslaget, en felles samling med A-landslaget.

– Jeg skulle tøffe meg og vise meg frem, og så ble jeg skadet, forteller hun.

Oppgjøret mot Fredrikstad var hennes kamp nummer 205 for klubben, som sendte henne inn blant de 25 som har spilt flest kamper for Larvik Håndballklubb.

– Jeg var så sikker på at vi skulle vinne den kampen. Jeg var redd for at jentene ikke skulle ha den samme trua, så i pausen sa jeg i garderoben: – Hvis ikke vi vinner denne kampen, tar jeg av meg drakta og legger opp i morgen!  Og så tok jeg korsbåndet i 2. omgang, men vi vant!

– Det viktigste i den kampen var å ta den seieren. Det var en morsom kamp, selv om jeg skadet meg. Jeg kommer aldri til å glemme den kampen. Vi spilte så bra, og selv etter jeg ble skadet så jeg at spillet fløt og jeg heiet på jentene. Jeg fikk kanskje ikke helt med meg hva som fungerte, for da jeg kom hjem satt jeg og ventet på at videoen fra kampen skulle bli lagt ut, for jeg måtte se de siste 12 minuttene igjen. Jeg husket ikke hva som var bra, så jeg måtte se det en gang til, selv om jeg var til stede og så på, forteller hun ivrig.

Victoria Solli Berg (t.v.), Vidar Halvorsen og Ingrid Lauritzen. Foto: Svein André Svendsen

Etter skaden har hun fulgt med på alle kampene.

– Jeg føler at jeg fortsatt er litt med. Jeg er veldig stolt av jentene. De gjør en god jobb. Og jeg vil gi en stor applaus til de unge, som har tatt ansvar bakerst i målet. De backer hverandre og får god støtte fra målvaktstrener Vidar Halvorsen. Det er ikke bare, bare å hoppe inn og ta det ansvaret de har gjort, sier Alma om makkerne sine.