Møter Vipers i Bergslihallen – Larvik
Tirill Mørch. Foto: Svein André Svendsen

Møter Vipers i Bergslihallen

Med begrensning på maks 50 tilskuere, er onsdagens kamp mot Vipers flyttet til Bergslihallen.

Dette er første møte mellom lagene i serien denne sesongen. Vipers var også på besøk i Larvik i cupens 4. runde i september. Siden den gang har Vipers tatt seg videre til cupfinalen, som for øvrig er utsatt til mai, og tatt ledelsen på serietabellen før lagene onsdag fullfører 12. runde.

Larvik-spillerne var tilbake på trening i romjula, og nå starter endelig seriekampene igjen etter mesterskapspausen i desember.

Scoringsmessig har Tirill Mørch tangert sin beste sesong i eliteserien. Hun hadde 38 mål med Gjerpen i sesongen 2019/20. I Larvik har hun denne sesongen like mange mål på halvparten av kampantallet, og hun kan med sin neste scoring slå fast at hun aldri tidligere har scoret så mye i samme sesong på elitenivå.

– Vi har fått trent bra i pausen, spesielt fysisk synes jeg. Vi fikk pause halvveis ut i november, så det blir gøy å spille kamp igjen, det er jo det vi trener for, sier Mørch.

Hun gleder seg veldig til å spille kamp, og forteller at hun skal bare ha lave skuldre og kose seg. Samtidig synes hun også det blir kult å spille i Bergslihallen, ettersom antall publikum er blitt redusert. Da blir det en litt annen atmosfære. 

– Jeg forventer at jeg skal kunne bidra på samme måte for laget som før pausen, og utvikle meg til å bli enda litt bedre. Jeg syns samspillet med bakspillerne blir bedre for hver trening, og jeg syns jeg tar steg i forsvar også.

– For laget forventer jeg at vi fortsetter å ta poeng, og at vi kanskje overrasker litt. Jeg har troa på at vi kan gjøre det veldig bra med det laget vi er, og så lenge vi spiller med ordentlig trykk, tempo og godt forsvar, skal det også bli vanskelig å slå oss, sier hun.

I Larviks spillertropp har Mia Vik Gabrielsen sett at totalbelastningen ble for stor. Hun har valgt å gå tilbake til Flint, der hun skal spille på klubbens Lerøy-lag.