Debuterte med scoring på rekruttlandslaget – Larvik
Guro Ramberg. Foto: Svein André Svendsen

Debuterte med scoring på rekruttlandslaget

Larvik-spiller Guro Ramberg debuterte på rekruttlandslaget på hjemmebane i Jotron Arena, i kamp mot Polen lørdag.

Ramberg kom inn noen minutter ut i oppgjøret mot Polen, som slettes ikke stilte noe rekrutt-lag, men derimot med de fleste A-lagspillerne til Arne Senstad og Reidar Møistad, ettersom det polske laget egentlig skulle spille mot Russland.

Hun scoret på sin første sjanse da hun fikk et utspill.

– Det var veldig deilig! Og så var det kjempegøy at det er så mange tilskuere og ser på også, det ga en kjempeflott atmosfære, skryter hun.

Også etter pause fikk hun muligheten, men da ble det ikke mål. Det var 1111 tilskuere som fulgte rekruttkampen mot Polen, og 2570 tilskuere som etterpå så A-laget slå Montenegro hele 40-23 i håndallfesten i Jotron Arena.

Guro Ramberg kom inn i rekrutt-troppen rett før samlingen, som har vært i Sandefjord denne uka.

– Det var kjempestas at jeg fikk muligheten. Det har vært lærerikt, morsomt og sosialt. Det er fantastiske jenter på det laget her, så jeg er veldig glad for å bli kjent med dem. Jeg tar med meg masse læring fra denne samlingen, forteller Ramberg.

Guro Ramberg. Foto: Svein André Svendsen

Tidligere har hun vært med på juniorjentene, men nå fikk sin debut med flagget på brystet som senior.

– Jeg var skadet og fikk ikke vært så mye med på juniorlandslaget, så det er veldig stas å få denne bekreftelsen på at jeg er med i diskusjonen.

Hun ser på uttaket som en fin belønning på at den harde jobben hun har gjort i det siste gir resultater. Det gir henne også god motivasjon til å fortsette i samme spor.

– Håndballen går opp og ned, men jeg har mestret det skikkelig bra i den siste perioden, og vært heldig med laget mitt i Larvik. Det er ikke så mange høyrekanter som får så mange utspill. Vi har jobbet systematisk med forsvarsspillet i klubben. Der har jeg mye å gå på, men jeg er heldig med både trenerteamet og lagvenninnene mine. Det gjør hverdagen bra, og jeg føler jeg utvikler meg hele tiden. Det gir meg blant annet muligheter som dette, og det er kjempegøy, sier hun.

Kantspilleren har fått gode tilbakemeldinger, og er klar over hva som må til for å ta ytterligere steg. De norske jentene tapte kampen 21-26.

Etter kampen så rekruttjentene A-laget spille i EHF Euro Cup mot Montenegro.

– Vi bor på samme hotell, og det er fint å kunne følge med og lære av dem.

Guro Ramberg presenteres før kampen. Foto: Svein André Svendsen