Velger Larvik i tre nye år – Larvik
Tirill Mørch. Foto: Svein André Svendsen

Velger Larvik i tre nye år

Det blir tre nye år i Larvik for klubbens nummer 18. Tirill Mørch trives godt i Larvik og har signert ny kontrakt.

– Jeg er veldig stolt over å være Larvik-spiller. Det er stort å kunne spille i Jotron Arena og ha på seg Larvik-drakta, innrømmer hun.

Hun er den første som har bundet seg til 2025 i Larvik Håndballklubb.

– Jeg trives veldig godt, så jeg er ikke bekymret for å være i Larvik en stund. Det er fint at klubben vil satse på meg også. Larvik er en veldig profesjonell klubb, og jeg har blitt veldig glad i laget. Med en treårskontrakt viser jeg at jeg har tro på prosjektet og håper flere vil følge opp med forlengelser, og at vi kanskje får inn noen nye, sier hun.

Linjespilleren ser på treårskontrakten som et signal til andre om at dette er en god klubb å være i, som har et godt utviklingsmiljø og en god prestasjonskultur.

Mørch synes hun har hatt god utvikling og gleder seg til treningene.

– Jeg har det veldig fint i laget. Vi har blitt blir tøffere og tøffere, og jeg har lyst til å bygge videre på det vi har begynt på. Vi har hatt et oppsving denne sesongen. Det skaper motivasjon for å bli enda bedre, og kanskje utvikle oss enda mer som lag – og sikre plassen på tabellen enda mer.

Hun har landslaget som en ambisjon i fremtiden. På veien dit er et mer kortsiktig mål å kunne stå som treer i forsvar – altså i midtforsvaret. Denne sesongen har hun stått mest som toer, nest ytterst i forsvar.

21-åringen fra Sigdal flyttet til Hønefoss da hun var 13. Mens hun var i Hønefoss og Gjerpen fikk hun i perioden 2016–2019 32 kamper (53 mål) på yngre landslag.

Tirill Mørch runder 100 kamper i karrieren i hjemmekampen mot Molde, 22 av dem i hvitt og rødt. Linjespilleren har bidratt med 82 mål for Larvik så langt denne sesongen. Det er nest flest i laget, etter Guro Ramberg.

Larvik-trener Eirik Haugdal synes det er veldig positivt for klubben at Tirill Mørch forlenger kontrakten.

– Hun har tatt veldig fine utviklingssteg i år, og er en veldig lojal og ærekjær utøver. Hun gjør alt hun blir bedt om, pluss litt til. Det er alltid full innsats. Måten hun opptrer på, gjør henne til en veldig fin rollefigur i gruppa vår, skryter treneren.

Han beskriver henne som ambisiøs, opptatt av det faglige, trening og utvikling. Mørch har laget mange mål og skaffet mange straffekast for Larvik denne sesongen. I øyeblikket har hun scoret tredje flest mål av alle linjespillerne i ligaen.

– Det er ikke tilfeldig at vi starter signeringene med Tirill, når hun har prestert som hun har gjort i år. Jeg håper det ikke tar så lang tid før vi både har flere spillere som forlenger, og eventuelt får signert noen nye, kommenterer Haugdal.

Foto: Svein André Svendsen

TIRILL ALEXANDRINE SOLUMSMOEN MØRCH

21 år

Er i sin andre sesong i Larvik

27 kamper (86 mål) for Larvik – pr. 09.03.2022

Signert for tre nye år, ut sesongen 2024/25

Tidligere klubber: Hønefoss (2016/17–2017/18), Gjerpen (2018/19–2019/20)