Topper sin avdeling alene – Larvik
Emma Helland-Døvle (t.v.) og Jenny Borch-Jenssen.

Topper sin avdeling alene

Larvik Håndballklubbs J18 fosser videre i Lerøyserien. Nå topper de sin avdeling alene, etter å ha slått Nærbø på deres hjemmebane lørdag formiddag.

Nærbø hadde etter forrige runde også fire strake seirer, men i møtet mellom de to topplagene var det ingen tvil om hvem som var best denne lørdagen. Larvik vant 32-22 (17-12).

Fakta fra Nærbø–Larvik

– Vi var solide bakover de første 20 minuttene. Vi sto godt opp, sto generelt bra bakover i hele kampen og slapp nesten ikke inn mål. Vi fikk de bruddene vi ønsket oss bakover i de periodene vi hadde tyngre for å score. Fremover spilte vi fint. Nærbøs målvakt sto godt, men vi fikk flatet ned forsvaret og scoret mål. Å vinne med ti mål mot nummer to er solid, synes Larvik-trener Lars Wallin Andresen.

Emma Helland-Døvle, Martine Tveter og Alvilde Riiser Hegge spilte godt i kampen.

Banens beste ble Emma Helland-Døvle.

Larvik HK

Lørdagens andre kamp var mot Øvrevoll. Hosle-laget har til gode å ta poeng i årets serie, og var ingen målestokk for Larvik-jentene. Larvik vant 36-23 (19-13).

Fakta fra Larvik–Øvrevoll

– Vi slet en del bakover og hadde få redninger i begynnelsen, uten at vi var bekymret for det. De spilte annerledes enn våre jenter er vant til. Fremover var ikke noe å sette fingeren på. Alvilde Riiser Hegge satte åtte mål på åtte skudd. Vi byttet konstant, slik at alle fikk spille. Det var flere som fikk anledning til å skinne, og vi hadde mange fine kombinasjoner angrepsmessig. Guro Frenvik og Alice Bredesen sto godt på linja, oppsummerer Andresen.

Banens beste ble Alvilde Riiser Hegge

Tabell Lerøyserien J18 avdeling 2

De to beste lagene i hver avdeling og de to best rangerte treerne går videre til nasjonalt sluttspill i mai. Det deltar totalt 36 lag, fordelt på fire avdelinger.

I fellesrunden 1.–3. april i Drammenshallen er Larviks motstandere Haslum og Storhamar. Begge følger kun to poeng bak Larvik.

Larvik trenger to poeng for å nå sluttspillet.

– Det blir tøft for oss å sikre avansementet om tre uker. Begge lag er veldig gode, og Haslum har hatt en stigning i det siste.

Martine Tveter