Nytt NM-konsept – Larvik
NM-finale Oslo Spektrum. Foto: Svein André Svendsen

Nytt NM-konsept

Fra neste sesong blir det et helt nytt NM-konsept. Turneringen flyttes tilbake til våren, det blir nytt spillested og de fire beste lagene samles til semifinaler og finale samme helg.

Helt siden 1992 har finalene blitt arrangert i Oslo Spektrum, med noen unntak i 2015 og under pandemien.

Siden 2003 har NM-finalene vært terminfestet til romjula, men fra 2022/23-sesongen flyttes de tilbake til våren. Kampene skal spilles over én helg i Arendal i månedsskiftet februar/mars.

Det blir en håndballfest, der også mennenes semi- og finaler, i tillegg til begge juniorfinalene spilles samme helg.

Det er klart etter avtaler inngått mellom Norges Håndballforbund, Norsk Topphåndball og ØIF Arendal. De kommende tre sesonger er målet at det i Norge skal etableres en attraktiv finalehelg etter samme modell som Final4 i EHF Champions League. Der møtes de fire siste lagene til semifinaler og finale samme helg, for å avgjøre hele turneringen i et publikumsvennlig klimaks.

Etter å ha vurdert ulike alternativer har valget falt på Sparebanken Sør Amfi i Arendal som finalearena. Avtalen gjelder for de to kommende sesongene, med opsjon på ytterligere én sesong, melder Norges Håndballforbund.

– Vi har over tid sett etter løsninger for å utvikle NM, og gjøre turneringen mer attraktiv for både lag, spillere, publikum, mediene og samarbeidspartnerne. Vi har store forventninger til den nye modellen, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud, til handball.no.