Legger opp – Larvik
Tiril Merg. Foto: Svein André Svendsen

Legger opp

Tiril Günther Merg, som kom fra Skrim i 2019, avslutter karrieren i Larvik. Kampen mot Aker ble den siste i Larvik-drakta.

Larviks nummer 8 er opprinnelig fra Lommedalen og har gått veien via Helset til Stabæk og senere Glassverket. Deretter ble det et år i Nykøbing Falster i Danmark.

Det ble totalt tre sesonger for Tiril Merg i Larvik HK, som endte på 63 kamper (173 mål) for klubben.

– Jeg hadde kontrakt ett år til, men bestemte meg mer eller mindre i høst for at jeg ville legge opp. Så har jeg latt det synke inn litt, og da ble det en samlet vurdering som avgjorde. Jeg føler jeg har vært med på det meste, og er veldig takknemlig for det. Nå er jeg klar for å gjøre noe annet, opplyser Merg.

– Det blir kjemperart og trist å slutte, men det hadde det blitt uansett når det hadde skjedd. Før jeg gir meg var målet å hjelpe Larvik til å holde plassen i eliteserien. Jeg synes Larvik fortjener å spille i eliteserien, sier bakspilleren.

Hun forteller at det alltid har vært veldig gøy å spille håndball, men det tar mye tid. Nå har hun merket at hun trenger å ha litt mer frihet på hva hun ønsker å bruke tida på – og få mer tid til venner og familie.

– Jeg har jobbet som sykepleier i Drammen og spilt eliteserie med Larvik. Det hadde jeg ikke klart et år til. Det har vært utmattende, og jeg føler at jeg har løpt på jobb og løpt på trening. Jeg har ikke kunnet være hundre prosent til stede noen av stedene, og det ønsker jeg ikke. Det er ikke noe gøy verken som sykepleier eller håndballspiller.

Hun spilte til sammen 292 kamper (527 mål) i karrieren på 12 sesonger i topphåndballen.

Hun har også EM-sølv i beach fra 2019. I april var hun med på Beachjentenes treningssamling i Malaga, og er aktuell for laget som skal spille VM i Hellas i slutten av juni.

– Beach-sesongen er veldig kort. Det er lystbetont, og jeg har lyst til å makse den tiden jeg har igjen som håndballspiller. Hvis jeg får lov til å være med på det, synes jeg det er kjempegøy.