Larvik Turn rykket opp til 1. divisjon – Larvik
Hedda Stø Hobber. Foto: Svein André Svendsen

Larvik Turn rykket opp til 1. divisjon

Larvik Håndballklubbs samarbeidsklubb Larvik Turn er klar for 1. divisjon neste sesong.

To kamper før slutt kan ingen ta igjen Larvik Turn, som dermed rykker opp.

Tabell 2. divisjon avdeling 2

Oslo-studentene var siste lag som kunne ta igjen Turn-jentene, men tapte søndag for Hokksund. Dermed ble opprykket sikret for Larvik Turn.

14 spillere som har spilt for Larvik Håndballklubb denne sesongen har bidratt i kampene til Larvik Turn denne sesongen.

– Denne sesongen har vi hatt en felles rekruttgruppe på Larvik HK, som i stor grad har bestått av J18-spillere. Vi har stort sett vært mellom 14-17 spillere på hver trening. Det har vært en veldig treningsvillig gjeng som har stått på, forteller trenerduoen Annette Tveter og Lars Wallin Andresen, og fortsetter:

I 2. divisjon har vi totalt gjennom sesongen benyttet 30 spillere på kamper. Det betyr at det har vært med mange fra elitelaget som har bidratt. Noen har bare spilt én kamp, mens andre har spilt flere. De spillerne som har vært med fra elite har fått mye spilletid og kamptrening. Det har vært spillere som har vært skadet, som har trengt kamptrening på lavere nivå, og spillere som ikke har fått spille så mye på elite, som har trengt kamptrening. 

I tillegg har vi også hatt med et par spillere fra Larvik Turn J16. 

Stammen i laget i år har likevel i de fleste kamper bestått av jentene som var med å vinne Lerøyserien nå i begynnelsen av mai. Flere av dem har tatt nye steg og fått muligheten til å utvikle seg på ulike nivåer gjennom sesongen. 

Trenerne på rekrutt er meget fornøyd med jentenes prestasjoner denne sesongen!

Aker Topphåndball 2 topper tabellen på lik poengsum som Larvik Turn, men de kan ikke rykke opp.

Lørdag 21. mai kl. 15.00 spiller Larvik Turn siste hjemmekamp for sesongen i Fagerlihallen, og da blir det toppoppgjør mot nettopp Akers 2. lag.

Også i 2007/08 var Larvik Turn samarbeidsklubb, og rykket opp til 1. divisjon. Klubben måtte imidlertid trekke laget høsten 2008 og spilte ikke i 1. divisjon den gang. Det ble noen år uten rekruttlag, før det ble rekruttlag i samarbeid med andre klubber. Fra 2018/19-sesongen ble det nytt samarbeid med Larvik Turn om rekruttlaget.

Larvik Turn rykket opp fra 3. divisjon den samme sesongen, og klatrer nå altså ytterligere oppover i seriesystemet.