Gleder seg til høsten  – Larvik
Dorthe Groa. Foto: Svein André Svendsen

Gleder seg til høsten 

Dorthe Groa gleder seg til høsten. Ikke fordi hun er tilbake fra skade til sesongstart, men fordi hun er gravid og har termin til høsten.

Dorthe Groa og forloveden Fredrik Gundersen venter barn i oktober/november. Skien-jenta er i opptrening etter operasjon, og nå blir oppholdet utenfor banen litt lengre.

På tampen av sesongen kunne hun fortelle de gledelige nyhetene om graviditeten til lagvenninnene i Larvik.

– Det blir en veldig fin og spennende høst. Vi gleder oss skikkelig, men jeg er spent på å bli mor for første gang. Livet forandrer seg totalt, sier hun.

Det betyr også at hun ikke blir så mye å se på banen den kommende sesongen.

I 2019 skadet hun det ene kneet, og da hun var tilbake etter skaden rakk hun kun noen få kamper før pandemien stoppet alt spill igjen. Etter overgangen til Larvik måtte hun også operere litt mer i kneet.

Tidlig i november 2021 skadet hun det andre kneet, og like før jul 2021 var hun gjennom en vellykket operasjon.

– Det har ikke vært så veldig gøy å være håndballspiller de siste årene, med skader i begge knær. Det var en skikkelig nedtur da jeg skadet meg for andre gang. Jeg hadde gledet meg skikkelig til å utvikle meg i Larvik. Akkurat nå, når ting er som det er, går rehabiliteringen veldig bra, forteller Groa.

Bakspilleren har kontrakt med Larvik til sommeren 2024.

Hun er i god form og får fulgt det aller meste av opplegget. Hun føler at kneet har respondert veldig bra siden operasjonen.

– Fokuset nå er bare å gjøre så mye jeg kan av opptreningen av kneet, før det blir for tungt. Jeg har vært veldig heldig med hvordan det har gått med kneet etter operasjonen, sier hun.

Forhåpentlig kan graviditeten og tiden etter fødselen være med på at hun ikke stresser så med å komme tilbake på banen, og tar seg god tid og ikke er tilbake i spill for tidlig.