Berglie legger opp – Larvik
Tonje Roth Berglie. Foto: Svein André Svendsen

Berglie legger opp

Tonje Roth Berglie har bestemt seg for å avslutte karrieren, og legger håndballskoa på hylla.

Venstrekanten hadde kontrakt til 2023, men har bestemt seg for at tiden er inne for å legge opp. Hun avslutter etter fem sesonger i Larvik Håndballklubb, og totalt 11 sesonger i våre to øverste divisjoner.

– Det er vanskelig å ta valget om å legge opp. Det sitter langt inne å ikke fullføre kontrakten. Jeg har lyst til å komme tilbake og fullføre den, sier Berglie, som ble mor høsten 2021.

Hun forteller at det hadde vært fint å være med på reisen videre, men nå som hun har fått håndballen litt på avstand, kjenner hun at kroppen ikke har godt av å spille mer håndball.

– Skadehistorikken min de siste årene tilsier at det er på tide å legge opp. I tillegg har jeg en psykologjobb som jeg trives med og har lyst til å prioritere. Jeg har fått en sønn, og har lyst til å bruke tid med venner og familien.

Hun hadde i utgangspunktet trappet ned håndballen da hun spilte 1. divisjon i Aker i 2016/17, og konsentrerte seg om å fullføre studiene – men så ble det spill i Champions League i hjembyen sesongen etter for Larvik-jenta, som var en del av lagets kapteinsteam i to sesonger, med Alma Hasanić Grizović og Trine Bronsta.

Pandemien halverte sesongen 2020/21, i tillegg til at hun var ute i noen kamper etter brudd i to bein i hånda. Så ble hun gravid, og denne sesongen har hun fulgt klubben fra sidelinja – med lagkaptein Emma Skinnehaugen i hennes posisjon på banen.

Det ble til sammen 85 kamper (195 mål) i Larvik Håndballklubb for Tonje Roth Berglie.

– Jeg er veldig glad i Larvik håndballklubb og alle folka i og rundt klubben, både spillere, trenere og frivillige. Jeg er takknemlig for at jeg har blitt kjent med og samarbeidet med dem. Det er noe av grunnen til at det blir trist å legge opp, men jeg kommer til å stikke innom. Jeg gleder meg til å være håndball-pensjonist og se kamper fra tribunen.

Hun er glad for å ha vært med på reisen med å bygge Larvik opp igjen, og ser med glede på at det bygges stein for stein og at det går riktig vei.

– Det hadde vært moro hvis Larvik på sikt kan utfordre Vipers og ta tilbake tronen, sier hun.