Bytter ut is-salg med VM-spill – Larvik
Maja Furu Sæteren. Foto: Svein André Svendsen

Bytter ut is-salg med VM-spill

Etter en stadig bedre prestasjon utover i forrige sesong skulle Maja Furu Sæteren jobbe i iskiosk i sommer, ettersom hun skulle være hjemmeværende reserve til junior-VM.

Kun to dager før avreise til oppkjøringsturneringen Scandinavian Open i svenske Kalmar, fikk hun imidlertid en forespørsel om hun kunne stille på kort varsel.

Det kunne hun! Hun måtte bare få noen til å ta vaktene sine i iskiosken. Ettersom hun sto på reservelista, hadde hun nemlig ordnet med sommerjobb hjemme i Kragerø.

Maja Furu Sæteren fikk sin debut for LK02 i 2019. Da var hun også reserve, men ble kalt inn rett før turneringen på Hønefoss. Foto: Svein André Svendsen

Hun spilte kampene mot Danmark og Nederland under helgens Scandinavian Open.

– Jeg ble glad for at jeg fikk muligheten til å være med. Jeg fikk mye spilletid og da grep jeg muligheten, forteller hun.

Særlig i kampen mot Nederland spilte hun så godt at landslagstrenerne Tore Johannessen og Benke Lunke Norum også ville ha henne med til VM.

– De håpet det passet å bli med til VM også. Jeg svarte ja med én gang! Og så kom jeg på at jeg måtte bytte noen flere vakter i iskiosken, ler Maja Furu Sæteren.

Det løste seg heldigvis. Allerede mandag reiser hun.

– Det blir mye håndball. Jeg synes det er veldig gøy, så jeg klager ikke på det.

VM for juniorjentene spilles i Celje i Slovenia fra 22. juni til 3. juli. I den 23. utgaven av mesterskapet er Norge i innledende gruppe D med Frankrike, Brasil og Sør-Korea.

– Det blir gøy å besøke et nytt sted. Jeg har aldri vært i Slovenia tidligere, og det kan hende vi får sett oss litt rundt hvis vi har en fridag. Først og fremst er det jo håndballtrening, kamper, måltider og hvile som står på programmet.

Etter mesterskapet blir det jobbing og trening. Det er mye styrketrening som står på programmet for Larvik-spillerne i sommer, for å bygge opp grunnlaget før man starter opp igjen.

Maja Furu Sæteren på treningssenteret. Foto: Svein André Svendsen

Maja Furu Sæteren var tilbake i spill etter skade i november 2021, og fikk stadig mer spilletid utover i sesongen. Hun avsluttet sesongen fantastisk for Larvik.

– Jeg spilte for fullt i desember/januar. Det har bygd seg opp derfra. Først måtte jeg stole på kneet. Jeg hadde bilder i hodet fra hvordan skaden skjedde, og det tar tid å stole på kneet igjen. Det har vært en sesong som har gått litt opp og ned for min del, men det har vært en jevn stigning, oppsummerer hun.

Mot slutten av sesongen følte hun at det løsnet. Det har ført til mer tillit og dermed mer spilletid. Det synes hun er gøy.

– Man må bare gripe den muligheten man får, og gjøre det beste ut av det.

Den kommende sesongen skal hun fortsatt bo hjemme i Kragerø og pendle til Larvik. Det blir litt jobbing ved siden av, men hun vil fokusere mest på håndball.

– Jeg trives veldig godt i Larvik. Vi er en fin gjeng og har et bra støtteapparat rundt.

En stor endring vil det likevel bli. Etter å ha spilt sammen med Tuva Muffetangen siden de var små, skal de for første gang ikke spille i samme klubb.

– Det blir veldig rart å ikke se henne like mye lenger. Det kommer nok til å gå bra, men det blir vel mest uvant i starten, når hun ikke er på trening lenger. Det hjelper nok når vi har fått trent en stund, og det er jo så mange andre på laget jeg kan snakke med, understreker hun.

Tuva Muffetangen (t.v.) og Maja Furu Sæteren fra kontrakten med Larvik ble signert. Foto: Svein André Svendsen