Eli Skogstrand klar for Larvik – Larvik
Eli Smørgrav Skogstrand. Foto: Svein André Svendsen

Eli Skogstrand klar for Larvik

Eli Smørgrav Skogstrand (22) er klar for Larvik Håndballklubb. Målvakten fra Sandefjord har de siste tre sesongene stått i mål for Tertnes.

I 2018/19 spilte hun 2. divisjon for Sandefjord, og sesongen etter spilte hun kvalifisering til EHF Cup med Tertnes. Hun fikk en voldsom stigning i oppgavene.

– Det var kjempegøy. Jeg lærte veldig mye i tiden i Tertnes, bemerker hun.

Etter sin første sesong for Tertnes hadde hun gjort det så bra at hun ble kåret til «årets nykommer» i eliteserien.

Eli Skogstrand, som er en del av rekruttlandslaget, skal spille de neste to sesongene i Larvik. Sammen med Ingrid Lauritzen vil hun utgjøre målvaktteamet i Larvik Håndballklubb.

– Jeg gleder meg masse og er veldig spent! Jeg hadde lyst til å komme nærmere familien, det ble litt langt fra Bergen. Å spille for Larvik passet perfekt, sier hun.

Eli Smørgrav Skogstrand spilte 73 kamper (7 mål) i alle turneringer for Tertnes.

– Jeg har spilt mot Larvik i noen sesonger nå. En tøff motstander, som aldri gir seg. Og nå kommer Amanda Kurtović på laget neste sesong, det blir veldig bra i den fine spillegruppa, synes den blide Sandefjord-jenta.

Hun beskriver seg selv som en veldig dårlig taper, og karakteriserer det som en fordel.

– Jeg har stå-på-vilje og treningsvillig og veldig lojal mot det jeg gjør. Jeg har lyst til å bli best mulig. Derfor jobber jeg hele tiden med å forbedre posisjonering, skyv og det å lese spillet. Samhandling med forsvaret er også viktig. Jeg har jobbet mye med det mens jeg var i Tertnes. Det ønsker jeg å få til i Larvik også.

Etter tre år i Tertnes har hun opplevd både opp- og nedturer.

– Jeg har mye erfaring fra når det har gått bra, men også når det har gått dårlig. Denne sesongen var vanskelig for alle i Tertnes. Jeg har lært å takle både medgang og motgang, forteller Larviks nye målvakt.