Andresen trener for rekruttlaget – Larvik
Lars Walin Andresen. Foto: Svein André Svendsen

Andresen trener for rekruttlaget

Lars Wallin Andresen tar nok en sesong som trener for Larviks rekruttlag.

Nå er han tilbake i 1. divisjon, der han startet i klubben for tre år siden – den gang med A-laget.

– Nå har vi et litt annet utgangspunkt. Vi kommer til å møte lag som satser enormt, mens vi er et rekruttlag til Larvik Håndballklubb. Det er J18-laget som blir stammen i 1. divisjonslaget, med noen eldre spillere i tillegg.

Denne sesongen får han hovedansvaret for Larvik Turn i 1. divisjon, Larvik Håndballklubb J18 i Lerøyserien, Larvik Håndballklubb i NM J20 og regionserien.

– Det blir spennende i forhold til treningsmiljøet. Det er mange ivrige jenter, som kanskje kan steget i år, slik at vi om et eller to år kanskje kan se på A-laget.

Fire av de 14 lagene rykker ned etter sesongen.

– Vi går for å vinne kampene, men utviklingen står i fokus. Målsettingen er å lage morgendagens håndballspillere, forteller han.

Treneren kan se tilbake på opprykk til eliteserien med A-laget for tre år siden, og forrige sesong ble det opprykk til 1. divisjon for Larvik Turn og seier i Lerøyserien J18 for Larvik Håndballklubb.

Det er et stort steg opp å spille i 1. divisjon.

– Nå er vi toppidrettsutøvere. Nå er vi blant de 26 beste lagene i Norge. Det kommer til å bli en tøff sesong med et vesentlig høyere nivå enn tidligere, for et veldig ungt lag. Men vi går på med friskt mot. Det er mange spennende spillere i laget, og vi har også signert noen nye spillere.

– Klarer vi å holde plassen i 1. divisjon, er det en suksess. Det er ikke noen nedtur eller krise om vi ikke gjør det, sier treneren.

Nyopprykkede Larvik Turn serieåpner i 1. divisjon mot et lag som kommer motsatt vei inn i divisjonen – i Vestfold-derbyet mot Flint i Tønsberg 11. september.