Ny kantspiller har signert – Larvik
Polina Gencheva blir Larvik-spiller. Foto: Privat

Ny kantspiller har signert

Polina Gencheva (23) fra Sandefjord skal spille i Larvik Håndballklubb kommende sesong.

Den 170 cm høye venstre kantspilleren har spilt fem sesonger i 2. divisjon, og forrige sesong scoret hun 100 mål for Sandefjord.

Hun er født i Veliko Tarnovo i Bulgaria, men da hun var 16 flyttet hun med familien til Sandefjord. Hun spilte for Etar, det beste bulgarske laget, som ung spiller, og rakk å debutere på A-laget det siste halvåret før familien flyttet.

Det er en fintesterk spiller Larvik har fått, og selv mener hun avslutningene er hennes sterkeste side.

– Jeg liker gjerne å tricke litt, man må tørre litt for å lykkes, sier hun.

Polina Gencheva hadde en drøm om å spille i Larvik allerede da hun flyttet hit som 16-åring (innfelt). Nå er 23-åringen klar for Larvik HK. Foto: Privat

Apropos å lykkes, så har en sju år gammel drøm gått i oppfyllelse. Kun fire dager etter familen kom til Norge, dro de til Larvik, der Polina ble tatt bilde av i indre havn.

Bildet ble lagt ut på hennes Instagram, der hun skrev one dream og Larvik HK.

– Alle visste hvem Larvik var, til og med vi i Bulgaria. Så det er klart jeg ville til Larvik, selv om laget ikke spilte kamper i juni.

Nå har hun signert ettårskontrakt, og bytter ut den blå Sandefjord-drakta med den hvite Larvik-drakta.

– Det er veldig stort. Det er ubeskrivelig, jeg klarer ikke å sette ord på alt som har skjedd nå. Samtidig synes jeg det er fortjent. Jeg har hatt det som målsetting og jobbet for dette de siste årene. Drømmen har gått i oppfyllelse, beskriver Polina Genvheva.

Bulgareren, som snart også norsk statsborger, jobber på Pir 4 i Sandefjord, der storesøster Ralitsa Gencheva er restaurantsjef og daglig leder.

– Jeg får tilpasset vaktene til både håndballtrening, kamper og studier. Det er helt perfekt, sier Larviks nyeste signering.

Polina Gencheva gleder seg til å spille i hvit drakt denne sesongen. Foto: Privat