Martin Reiersen blir målvaktstrener – Larvik
Martin Reiersen. Foto: Svein André Svendsen

Martin Reiersen blir målvaktstrener

Martin Reiersen blir ny målvaktstrener i Larvik Håndballklubb. Han er selv tidligere målvakt med erfaring blant annet fra eliteserien.

– Jeg gleder meg. Det er noen år siden jeg spilte selv, men jeg begynner å få tilbake kriblingen når jeg vet at jeg skal i gang igjen på seniornivå.

Det viktigste for han er først å bli kjent med målvaktene.

– Larviks målvaktsduo er forholdsvis unge, og det er den gruppen jeg har jobbet med innen bredde de siste årene, mest på guttesiden. Vi skal finne utviklingsområdene sammen, sier han.

Reiersen er fra Byskogen, men har bodd over 20 år i Oslo frem til 2018, før han flyttet tilbake til Larvik med kone og tre barn.

Som målvakt spilte han to år i elite og to år i 1. divisjon. Målet var å spille mer, og på et høyere nivå, men han la opp i 2006. Da hadde kroppen fått nok etter to korsbåndskader – og i tillegg hadde han nettopp startet egen bedrift.

I årene i Oslo var han tilknyttet Bækkelaget. Begge sønnene spiller håndball, og har også valgt å være målvakt. Den eldste har denne sesongen fått kontrakt med Bækkelagets elitelag.

Utenom håndballen er Reiersen utdannet førskolelærer og startet barnehage på Ekeberg i 2005. Der jobber han fortsatt tre dager i uka.

Etter å ha jobbet mye med målvakter i breddeidrett, regner han det som sin fremste styrke at han er førskolelærer.

– Jeg er veldig pedagogisk, det ligger liksom i ryggraden.

I tillegg til jobben i Larvik Håndballklubb er han også i Halsen, der han har ansvaret for målvaktene for 11-16-åringene.

Om ikke det er nok, er han også trener for Halsen G12/13, der hans yngste sønn spiller.

Han tok grunnutdanningen som målvaktstrener i regi av håndballforbundet forrige sesong.

– Jeg hadde lyst til å gå videre, og søkte topputdanningen. Jeg fikk plass der, og det er jeg veldig fornøyd med.

Topputdanningen starter i september.

– Grunnutdanningen går på struktur, fysisk, teknisk og taktisk trening. Det ligger som basis for topputdanningen, som retter seg inn mot senior. Den inneholder også mental trening, forteller han.