Korsbåndet røket – Larvik
Guro Ramberg. Foto: Svein André Svendsen

Korsbåndet røket

Guro Ramberg har fått svar på MR-undersøkelsen etter kneskaden i Skjærgårdslekene. Korsbåndet er røket, og sesongen går uten forrige sesongs publikumsfavoritt.

Hun fikk kun åtte minutter på banen i den første kampen mot Haslum 11. august, da hun kjente noe i venstre kne i en finte. Men hun hadde maks uflaks.

– Det er en kjedelig og trist beskjed. Jeg hadde ikke det korsbåndshylet som mange har, men merket at det var noe feil. Jeg fikk en vridning, men det var ikke vondt – bare ubehagelig. Jeg har ikke hatt behov for smertestillende, så jeg føler meg heldig ved at jeg ikke har noe vondt, forteller Guro Ramberg.

– Det er veldig kjedelig at den lille tingen der skal ta et år å lege!

Skaden kom i venstre kne, det samme hun skadet 13. september 2020, også det i Tønsberg. Den gang i en seriekamp.

Nå viste MR skade på korsbåndet, forrige gang var det også begge meniskene, sidebånd og leddbånd.

– Nå håper jeg det bare er korsbåndet, men de vil først se hvor omfattende det er når jeg opereres.

Nå venter et nytt år med nye utfordringer for den sympatiske og blide Halsen-jenta på Larviks høyrekant, som nylig fylte 21 år.

Sesongen hun har lagt bak seg, var vellykket på flere måter. Med totalt 174 scoringer for klubben, der hun ble kåret til sesongens publikumsfavoritt i eliteserien og hennes debut på rekruttlandslaget i mars i år.

– Jeg får bidra på en annen måte denne sesongen enn jeg hadde tenkt. Jeg blir å se i hallen og har allerede bestemt meg for å bruke dette året til noe godt. Det blir et langt og vondt år, men jeg må gjøre det beste ut av det. Det er lov å synes det er trist, men å gå ned i kjelleren mentalt, det funker ikke for meg, kommenterer Ramberg.

Måten hennes å håndtere det på er hele tiden å se frem mot neste hinder hun kan komme seg forbi.

Nå håper hun å få operasjon fortest mulig, for å få startet prosessen med å bli frisk igjen. Nå er målet å være klar til seriestart om et år.

– Målet er å komme tilbake bedre enn det jeg var da jeg ble skadet, erklærer hun.