Har litt blandede følelser – Larvik
Thomas Bråthen. Foto: Svein André Svendsen

Har litt blandede følelser

Larvik Håndballklubbs spillerassistent Thomas Bråthen får en tur til hjembyen når Larvik møter Halden i 2. runde i NM onsdag.

Denne sesongen kastes offisielt i gang med NM-møtet med 2. divisjonsklubben.

– Det blir godt å komme hjem, men det er litt blandede følelser å dra til Halden med Larvik Håndballklubb. Jeg har sympati for «moderklubben» min, men jeg har selvfølgelig veldig lyst til å dra hjem og fortelle dem hvor skapet skal stå, sier Thomas Bråthen.

Han understreker at det skal være stor forskjell fra eliteserie til 2. divisjon, og at det i utgangspunktet skal være rått parti mot det nyopprykkede 2. divisjonslaget fra hjembyen hans.

– Men vi må være påskrudde og ikke tro at det skal gå lett, sier han.

Det var tilfeldig at det ble håndball for den tidligere hockey- og innebandyspilleren.

– Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle bli oppmann i håndball. Det var en tilfeldighet at jeg kom inn der. Jeg er glad i hjembyen min, og jeg har bare gode minner derfra. Men håndballmessig banker hjertet mitt nå veldig sterkt for Larvik Håndballklubb, sier Bråthen.

Han synes det blir veldig koselig å treffe igjen gamle kjente.

– Min gode venn Øystein Pettersen har blitt sportssjef der borte, og Elisabeth Thon, en av de jeg var oppmann sammen med i Halden, har fortsatt den rollen. Det blir trivelig å treffe henne igjen. Hun jobbet jeg veldig godt sammen med, forteller han.

Thomas Bråthen var i Halden til «the bitter end» – da klubben ble slått konkurs våren 2017.

Det er 33. sesongen Larvik HK deltar i NM, men bare andre gang Halden er motstander. Haldenserne var Larviks motstander i finalen i Oslo Spektrum i 2014/15-sesongen.

– Vi hadde ikke sjans den gang, minnes han.

Thomas Bråthen ønsker seg en fair play og god kamp, men ønsker at Larvik tydelig skal vise at de er et eliteserielag.

Vinneren av oppgjøret skal i 3. runde spille bortekamp mot vinneren av kampen mellom Hokksund og Glassverket, som møtes 31. august.