#21 Silje Vinjevoll – Larvik
Silje Vinjevoll. Foto: Svein André Svendsen

#21 Silje Vinjevoll

Silje Vinjevoll (20) så en mulighet for å utvikle seg videre og slo til da muligheten bød seg i Larvik.

Hun er opprinnelig fra Ørsta, men har vokst opp på Gulset i Skien.

I likhet med søsteren Ingrid Vinjevoll og flere andre valgte hun overgang til samarbeidsklubben Pors da aldersbestemt håndball var over.

– Det var stas å få spille med de store jentene i 2. divisjon. Til da hadde jeg kun spilt aldersbestemt håndball i Gulset.

Under pandemien ble det ingen kamper i 2. divisjon, og så vidt noen få treninger.

– Det var et tøft år og få på trening. Det var en kjip periode, så jeg er glad den delen er over, sier hun.

Så kom tilbudet fra Larvik Turn for henne og søsteren Ingrid Vinjevoll. Gjerpen var også på banen, men søstrene synes opplegget i Larvik virket bedre for dem.

– Vi valgte å ta den muligheten nå. Det har også vært veldig gøy at vi har fått trene så mye med Larvik HK, for det er et veldig stort hopp fra å trene med et 2. divisjonslag til å trene med elitespillere. Det er et helt annet tempo og treningsinnsats. Jeg merker stor forskjell på alt. Det var veldig gøy å kjenne litt på det, bemerker hun.

Det blir Larvik Turn i 1. divisjon som først og fremst skal være kamparenaen hennes denne sesongen.

– Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått trene med elitelaget og prøve meg der. Både søsteren min og jeg er veldig opptatt av å utvikle oss. Vi er i en læreprosess, så vi må være tålmodig.

Begge søstrene er bakspillere og kjemper ofte om favorittplassen på venstresiden, selv om hun i likhet med søsteren ofte har spilt på høyre bakspillerplass.

Hun forteller at hun må jobbe med det mentale for å utvikle seg videre.

– Jeg har lyst til å spille med de beste. Larvik var en drøm for alle vi spilte med da vi var små. Det er skikkelig stort at jeg nå trener med Larvik, og det er litt rart å være på trening med Amanda Kurtović og Heidi Løke. Det er en stor overgang, men veldig gøy, forteller hun.

Ved siden av spill i Larvik ønsker også å jobbe litt, samtidig som hun studerer psykologi på nett.

– Håndballen er alt, derfor studerer jeg på nett. Det gjør hverdagen lettere.