NM-oppgjør mot gamle kjente – Larvik
Heidi Løke. Foto: Svein André Svendsen

NM-oppgjør mot gamle kjente

Det er kamp om en plass blant de 16 gjenværende lagene i turneringen når Glassverket tar imot Larvik til 3. runde i NM i Glassverket idrettshall onsdag kveld.

Heidi Løke synes Larvik-laget er på gang, nå som de har fått litt mer tid sammen.

– Mye av det vi gjorde mot Storhamar var bra, særlig de siste 20 minuttene i forsvar. Hvis vi klarer å starte der, blir det veldig bra, synes Løke.

Hun mener det blir bedre fra dag til dag.

– Glassverket er et lag vi burde slå. Vi er klare vi, og vi skal være skjerpet fra start til slutt, sier Heidi Løke.

Det er 20. gang lagene møtes, når de for fjerde gang krysser veier i NM-sammenheng.

Første gang lagene møttes i NM var i selve finalen i 2015, deretter var det i kvartfinalen i 2016 og så 2. runde i 2018.

Larvik står med 19 seirer på de første 19 møtene mot drammenserne, som har fått tilbake elitelisensen og blant annet har Larvik HKs rekruttlag Larvik Turn som motstandere i 1. divisjon denne sesongen.

Drammen-laget har spilt to kamper i 1. divisjon så langt – der det har blitt to ettmålstap.

Fem i Glassverket med Larvik-bakgrunn: Knut Johansen, Emilie Christensen, Martine Skjærvik Håkonsen, Trine Bronsta og Geir Oustorp. Foto: Svein André Svendsen

Glassverket stiller med fem stykker som har fortid i Larvik – spillerne Trine Bronsta, Emilie Christensen og Martine Håkonsen, i tillegg til trener Geir Oustorp og spillerassistent Knut Johansen.

Med Geir Oustorp som trener vant Larvik forrige NM-oppgjør i Glassverket idrettshall. For fire år siden satt han og Knut Johansen på benken, med Emilie Christensen på banen, da Glassverket ble slått 54-17 i 2. rundekampen.

Aker, Byåsen, Follo, Flint og Sola er allerede klar for 4. runde. Nordstrand–Molde spilles i kveld og resten av kampene spilles onsdag.