Snudde og vant i sluttminuttene – Larvik
Emma Skinnehaugen. Foto: Svein André Svendsen

Snudde og vant i sluttminuttene

Med tre Larvik-spillere satt ut av spill tok Sola ledelsen for første gang i kampen tre minutter før slutt. Larvik snudde på mesterlig vis i løpet av noen hektiske sluttminutter og fikk begge poengene!

Larvik–Sola 23-22 (15-11)

Amanda Kurtović rakk å sende Larvik i føringen, før hun var ferdigspilt for dagen. Like før pause måtte også Tirill Mørch ut, før Marianne Haugsted måtte stå over resten av oppgjøret utover i 2. omgang.

Larvik hadde hatt taket på kampen i hele oppgjøret, men Sola spiste seg stadig nærmere etter pause. Da forrige sesongs bronselag kom opp på 20-19, tok Eirik Haugdal timeout.

Det virket som om kampen stoppet opp på 20-19. Stillingen sto seg i nesten sju minutter før Sola, med EM-uttatte Kristina Novak i troppen, utliknet.

Larvik tok ledelsen igjen, men så scoret Sola to kjappe og var plutselig i ledelsen.

Med sentrale spillere på sidelinja måtte Mie Rakstad ty til gamle kunster som bakspiller og alle Larvik-spillerne som sto på banen imponerte stort i sluttminuttene.

Heidi Løke utliknet til 22-22 og Eli Skogstrand reddet straffe på et veldig avgjørende tidspunkt i kampen. I en ny kjempekamp for Larvik, viste redningen hennes å være veldig viktig for utfallet av oppgjøret.

Emma Skinnehaugen tok skuddansvar da dommerne viste passivt-tegnet og ble matchvinner med sin eneste scoring for dagen.

– Jeg tror ikke vi hadde flere pasninger igjen, så da skjøt jeg. Jeg fant en luke mellom bena til målvakten. Kantskuddene satt ikke i dag, så det var deilig at den siste satt, sier Emma Skinnehaugen.

Larvik hadde veldig god hjelp av stengene i denne kampen. Det var mange Sola-avslutninger som havnet i rammeverket.

– Det er deilig å ta poeng! Nå har vi tatt poeng mot tre lag vi ikke hadde regnet med før sesongen, men så tapte vi for Tertnes. Det er litt kjedelig. Vi mistet mange spillere underveis i dagens kamp, det viser at vi er et bra lag og står bra sammen, konkluderer hun.