Dobbelkamp i Bergslihallen – Larvik
Maja Furu Sæteren. Foto: Svein André Svendsen

Dobbelkamp i Bergslihallen

Når Larvik møter Vipers i 4. runde i NM onsdag, blir det dobbel mulighet til å se håndball. Først blir det 1. divisjonskamp med Larvik Turn.

Larvik serieåpnet mot Vipers 1. september. Det andre møtet mellom klubbene denne sesongen er lagenes 60. møte i alle turneringer.

– Vipers er et ekstremt godt lag med kvalitetsspillere overalt. Så vi vet at det her blir en tøff og brutal kamp, men utrolig gøy å kunne møte et så godt lag! Håper mange tar turen i hallen for å se god håndball. Jeg gleder meg, sier Maja Furu Sæteren.

Denne sesongen lanseres et nytt konsept i NM, der semifinalen og finalen spilles samme helg i februar.

Larvik trakk Vipers i samme runde forrige sesong, og tapte da for vinneren av turneringen. Det samme skjedde i 2019/20 – da lagene møttes i 3. runde.

Larvik har møtt turneringens vinner i en tidligere runde fire ganger. Mens Vipers tok NM-tittel nummer fem forrige sesong, har ikke Larvik passert 4. runde i NM siden 2017/18-sesongen. Men det er likevel et stykke opp for Vipers, til Larviks 17 NM-gull.

Larvik-kampen i NM kommer midt mellom to Champions League-oppgjør for Vipers. I helgen endte det uavgjort borte mot Ferencvaros, og lørdag er det hjemmekamp mot Bucuresti.

1. divisjonsoppgjøret mellom Larvik Turn og Charlottenlund byr på en flott mulighet til sesongens første poeng for hjemmelaget. Begge lag står uten poeng etter fem seriekamper.

Bergslihallen 19. oktober:
17.30: 1. divisjon Larvik Turn–Charlottenlund
20.00: NM 4. runde Larvik–Vipers