Winnie Kapinga. Foto: Svein André Svendsen

Lerøyserien: Uten poengtap

To nye seirer, til fire strake for Larvik HKs J18 i Lerøyserien er fasit etter lørdagens kamper. Larvik-jentene er nå eneste lag i avdelingen uten poengtap.

Larvik–Charlottenlund 29-20 (11-11)

Mot Charlottenlund, som var et av tre lag som startet med seier i begge kampene første spillehelg, ble det en fin opphenting inn mot pause i lørdagens første kamp. Larvik lå under, men klarte å komme likt til pause på stillingen 11-11.

Etter hvilen gikk det bedre for hjemmelaget, som tok ledelsen like etter pause. Jentene klarte å holde på ledelsen, og økte den sakte og sikkert gjennom omgangen. Det endte med seier 29-20 og Emma Døvle ble kåret til banens beste spiller.

– Førsteomgangen var ikke den beste starten vi kunne fått, men vi hadde mer trøkk og viljestyrke i andre omgang. Vi satte ballene i mål, noe vi slet med før pause, oppsummerer Winnie Kapinga.

Fakta fra kampen

Emma Døvle. Foto: Svein André Svendsen

Pors–Larvik 21-39 (11-18)

Pors tapte for Charlottenlund i lørdagens kamp mellom Larviks to motstandere denne helgen.

I møtet med Larvik kom telemarkingene tidlig bakpå, og klarte ikke å forhindre at Larvik tok dagens andre seier mot tabelljumboen. Larvik-spiller Mia Sanderød Wold kan dermed gå med hevet hode på skolen til uka.

Mia Sanderød Wold (nr. 25) og hennes klassevenninner som spiller på Pors, Mia Crantz (nr. 3) og Hedvig Hellstrøm (med ballen). Foto: Svein André Svendsen

– Vi startet kampen supert, med masse trøkk, fart og stemning i laget. Vi løp dem rett og slett i senk. De kom med bare ni spillere, vi utnyttet at de var slitne, sier Kapinga – som ble kåret til kampens beste spiller. Larvik vant 39-21.

Larvik spiller i avdeling 4 med Bjarg, Charlottenlund, Fredrikstad, Grane, Pors, Sarpsborg, Sola og Storhamar.

Halvveis i gruppespillet er det ett lag i hver avdeling som står med fire strake seirer: Nærbø, Randesund, Halsen og Larvik.

De to beste lagene i hver avdeling går videre til nasjonalt sluttspill.

Neste runde i Lerøyserien er 18. februar. Da skal Larvik til Stavanger.