Det holdt akkurat til seier over Fana! – Larvik
Emma Skinnehaugen. Foto: Svein André Svendsen

Det holdt akkurat til seier over Fana!

Larvik ledet og Fana utliknet, det var melodien i Larviks siste kamp i 2022. Det var små marginer i Fana Arena søndag kveld, men det gikk Larvik vei til slutt!

Med to jevngode lag handlet det om hvem som hadde det beste forsvaret og målvakt denne søndagen.

Kampen i Fana Arena startet da ekstraomgangene startet i VM-finalen i fotball, mesterskapet som er årsaken til at det denne sesongen spilles seriekamper i desember.

Etter en jevn start kom Larvik to mål foran 7-5 etter 12 minutter. Fana tok timeout for å kvitte seg med noen tekniske feil.

Det har vært en sterk uke for Fana, som har sikret seg plass i gruppespillet i European League. I midtuka ble det også ettmålsseier over Molde borte.

Fana tok igjen Larvik til 9-9 fem minutter senere, og det var fortsatt likt på 12-12 fem minutter før pause.

Ingrid Vinjevoll scoret sitt første mål i eliteserien da hun ga Larvik ledelsen 13-12!

Larvik lyktes best i sluttminuttene av omgangen og gikk i garderoben tre mål foran (16-13) etter å ha avsluttet en overtallsperiode med pasning fra kant til kant, fra Emma Skinnehaugen til Mie Rakstad og i mål.

Larvik økte ledelsen etter pause, over var fem mål foran på 20-15 etter scoring av Heidi Løke. Hun ble etter kampen kåret til banens beste spiller, som hun også ble i forrige kamp.

– Det ble en slitekamp, med mye feil og bom. Men vi spilte for hverandre, fortalte Heidi Løke i et intervju vist på TV 2 Play.

I likhet med flere av Larvik-jentene hadde hun vært syk i dagene før kamp.

Larvik var aldri så langt foran som på denne femmålsledelsen, men så var det hjemmelaget som utnyttet en overtallsperiode til å knipe inn på avstanden til Larvik. Scoringene fra hjemmelaget fortsatte, og etter fem minutter var lagene igjen likt på 20-20.

Ni minutter før slutt hadde begge lag scoret fem mål hver. Viktige redninger av Eli Skogstrand holdt Larvik målet foran fem minutter før sluttsignalet. I andre enden av banen sendte Heidi Løke Larvik igjen to mål foran – og igjen kom Fana tilbake til uavgjort.

Halvannet minutt før slutt scoret Emma Skinnehaugen på retur fra eget straffekast og sørget for en viktig ledelse. Fana skjøt utenfor da kampen gikk inn i siste spilleminutt.

Etter en timeout økte Marianne Haugsted til to mål. Selv om Fana reduserte, holdt det akkurat for Larvik i Bergen!

Riktignok har lagene forskjellig kampantall, men seier betød 2. plass på tabellen for Larviks del.