Må nøye seg med besøk i hallen resten av sesongen – Larvik
Dorthe Groa og datteren Selma. Foto: Svein André Svendsen

Må nøye seg med besøk i hallen resten av sesongen

Dette har vært noen tøffe måneder for Dorthe Groa etter at hun fikk datteren Selma 28. oktober, men selv om alt nå er mye lettere må hun nøye seg med å komme på besøk resten av sesongen.

Hun må gjennom en ekstra operasjon i kneet hun skadet.

– De første månedene etter fødselen var tøffere enn jeg så for meg, men nå er hun blitt litt eldre og jeg kan begynne å gjøre litt mer, forteller bakspilleren.

– Jeg skulle ønske at jeg hadde vært i gang tidligere, men jeg har måttet nedprioritere mine behov som håndballspiller.

Etter å ha gått gjennom et svangerskap og fødsel i tillegg, er det mange ting man må være forsiktig med.

– Selma har hatt det tøft med kolikk. Heldigvis har det vært mest på kvelden, og hun har heldigvis sovet godt på natta.

Dorthe Groa og datteren Selma. Foto: Svein André Svendsen

– Det har vært mer enn nok å være mamma i de to siste måneden. Hvis jeg tenker på alt jeg har vært gjennom som håndballspiller, er dette kanskje den tøffeste utfordringen jeg har stått i som person.

Jeg vil jo så gjerne spille håndball igjen, men nå ler jeg av ambisjonene mine om at jeg skulle være tilbake i håndballtrening fire måneder etter fødselen.

– Det sier kanskje litt om hva jeg forventet. Jeg hadde veldig urealistiske tanker om hvordan det var å bli mor. Nå sikter jeg meg inn på å være fullt tilbake til sesongstart til høsten.

Hun skadet høyrekneet i november 2021 og opererte rett før jul. Nå venter hun på time for å fikse litt på menisken. Det er heldigvis ingen stor operasjon.

Det samme skjedde da hun skadet det andre kneet i 2019, da måtte hun også operere en ekstra gang i kneet.

Da hun endelig kom på banen for Larvik, rakk hun kun 10 kamper (30 mål) for klubben.

– Jeg håper å returnere i den formen jeg begynte å komme i da jeg røyk korsbåndet. Jeg føler at jeg ikke har fått vist helt hva jeg er god for i Larvik-drakta. Det var kanskje derfor jeg ønsket å komme fort tilbake også, forteller hun.

Etter den forestående operasjonen 13. mars begynner resten av opptreningsfasen. Det er noen måneder igjen av den delen av opptreningen som gjør henne klar for spill etter korsbåndskaden.

Av samboeren fikk hun mølle i bursdagsgave. Hun fyller 28 år fredag.

– Det har vært så vanskelig med føret ute i vinter, så det har vært litt utfordrende å komme seg på trening. Men nå ligger det i hvert fall til rette for at jeg skal kunne trene godt fremover.

Dorthe Groa og datteren Selma. Foto: Svein André Svendsen