To nye sesonger for Guro Ramberg – Larvik
Guro Ramberg. Foto: Svein André Svendsen

To nye sesonger for Guro Ramberg

Mens Guro Ramberg er i opptrening etter kneskaden i sesongoppkjøringen, har hun forlenget kontrakten med Larvik HK til sommeren 2025.

– Jeg trives veldig godt i klubben. Det er det eneste stedet jeg kan se for meg å være akkurat nå. Vi har et så bra lag, og presterer veldig godt om dagen. Det har jeg lyst til å være med på banen og bidra til, sier hun.

Kantspilleren forteller at hun utvikler seg godt i Larvik Håndballklubb, som hun kan være i lenge og ta nye steg hele tiden.

Hun studerer samtidig på Bakkenteigen, der hun tar en bachelor i fysisk aktivitet, helse og ernæring. Den skal hun være ferdig med om to år.

– Det er veldig ålreit at jeg er ferdig med bacheloren når kontrakten går ut, synes 21-åringen.

I oktober har det gått et år siden operasjonen, og det er gjerne den tiden man bruker på å komme tilbake. Men siden skaden kom i samme kne som sist, kan det hende opptreningsperioden strekker seg litt lengre.

– Jeg må være litt mer forsiktig med hvor fort jeg kommer tilbake, dessuten kan det skje ting underveis, det vet man aldri. Jeg har fått veldig god oppfølging av fysioterapeut Håvard Smestad, og håper å være tilbake i slutten av året.

Guro Ramberg og fysioterapeut Håvard Smestad. Foto: Svein André Svendsen

Hun er i opptrening sammen med Tiril Mørch, som gjør tiden på sidelinja lettere.

– Vi trener sammen nesten hver dag, bare det å ha en å møte har veldig mye å si. Det er gode rammer for de som er skadet i Larvik Håndballklubb.

– Jeg skulle selvfølgelig ønske at Mørch ikke var skadet, men når det først er sånn, er det veldig ålreit å ha noen å stå sammen med i det. Hun er veldig flink og gjør skadehverdagen mye bedre. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten henne, skryter Guro Ramberg.

I tunge perioder har Ramberg synes det har vært fantastisk å ha Tiril Mørch å sparre med.

– Det hadde vært ti ganger verre uten henne. Mørch har gitt meg mange lyse dager.

Tirill Mørch (t.v.) og Guro Ramberg i opptrening sammen. Foto: Svein André Svendsen

De to har vært både støtte og inspirasjonskilde for hverandre. Ramberg opererte seks uker før Mørch, men når opptreningsperioden er så lang, får de mye tid sammen.

Guro Ramberg har hatt et lite avbrekk i opptreningen etter at det endelig passet å operere mandlene. Nå er hun tilbake i trening, og har kommet så langt at hun kan begynne å løpe og trene litt mer eksplosivt.

– Det er trening jeg er veldig glad i, og jeg ligger godt an i løpet. Jeg må fortsette å være flink, og ikke bli utålmodig. Hadde jeg fått velge selv, hadde jeg nok spilt kamp, men det hadde ikke vært så smart. Det er viktig å gjøre opptreningen ordentlig, og der er både trenere og medspillere flinke til å passe på meg, for jeg er veldig ivrig, innrømmer hun.

– Det beste jeg vet er å spille håndball, så det er vanskelig å bare se på. Jeg bidrar med det jeg kan og heier på jentene.

Hun føler denne skaden var tyngre enn den forrige, og synes det er viktig at de rundt henne fortsatt ser personen Guro og ikke bare er opptatt av hvordan det går med kneet.

Guro Ramberg hadde en fantastisk sesong i 2021/22. Hun var lagets toppscorer, ble kåret til publikumsyndling i eliteserien og tatt ut på rekruttlandslaget.

– Jeg gleder meg til jeg er tilbake. Da håper jeg å være på samme nivå som før skaden, forhåpentlig enda bedre. Men det er mye som skal til for å klare det. Jeg gjør det jeg kan, og bruker tiden godt, sier Guro Ramberg, som fortsatt smiler og sprer glede på samme måte som når hun glitrer på banen.