Tapte i sluttminuttene mot Tertnes igjen – Larvik
Kaja Kristensen. Foto: Svein André Svendsen

Tapte i sluttminuttene mot Tertnes igjen

Larvik Håndballklubb fikk ikke has på Tertnes denne sesongen. Søndag var hjemmelaget aldri nærmere enn uavgjort 26-26 fire minutter før slutt, og det ble tap 26-29.

Dermed ble det et nytt tap mot bergenserne, som på det meste var sju mål foran. Ti minutter ut i 2. omgang lyste det 13-20 på tavla.

Hjemmelaget hadde invitert publikum gratis, og ga dem i det minste en spennende avslutning, selv om det ikke holdt til poeng denne gang.

Emma Døvle satte inn 25-25 fire og et halvt minutt før slutt. Tiril Birgitte Rosenberg fulgte opp til 26-26 snaut fire minutter før slutt, men de tre siste målene i oppgjøret gikk til bortelaget.

– Når vi ikke står i forsvar, blir de sterke. De var gode på å finne rom imellom og gå på gjennombrudd, sa Eli Skogstrand om sin tidligere klubb.

Hun mente Larvik tapte kampen på egne feil.

– Det er veldig kjipt, og da vi endelig kom likt var det for sent, vi klarte ikke å stå kampen ut, sier hun.

Kaja Kristensen debuterte for Larvik, og fikk sin første scoring for Larvik fra sjumetersmerket. Hun var den eneste som klarte det for de rød/hvite denne søndagen.

– Jeg gledet meg veldig. Det var fin ramme med folkets kamp. Jeg elsker når det er kule rammer rundt kampen. Men det var kjedelig med tap. Det ble ikke noe flyt fremover, og da jeg kom inn hadde jeg lyst til å gjøre veldig mye. Vi måtte prøve å finne den rette timingen. Tertnes fikk dessverre holde initiativet i kampen, og vi ble jagende etter, sier hun.

Fakta fra kampen

Larvik Håndballklubb og Tertnes rykket opp til eliteserien samtidig våren 1992. Kun én gang tidligere har bergenserne vunnet begge kampene i samme sesong. Vi må tilbake til den første sesongen på øverste nivå (1992/93) for å finne sist gang det skjedde.

Andrea Rønning (t.v.), Marianne Haugsted og Kaja Kristensen i forsvar foran Eli Skogstrand. Foto: Svein André Svendsen