Har tatt fagbrev som elektriker – Larvik
Ingrid Lauritzen har tatt fagbrev som elektriker. Foto: Privat

Har tatt fagbrev som elektriker

Larvik-målvakt Ingrid Lauritzen har tatt fagbrev som elektriker. Hun er stolt av fagbrevet og takknemlig for at det har latt seg kombinere med håndball.

– Jeg valgte å legge opp det elektriske i en ny leilighet, forteller hun og forklarer om at hun må vise til at hun følger lovverket og kan forklare hva som er gjort og eventuelt svare på spørsmål.

I mai i fjor hadde hun en skriftlig eksamen, for å fullføre VG3 elektrofag. Hun har gått lærlingetiden samtidig som hun har spilt for Larvik Håndballklubb.

– Jeg merket på ungdomsskolen at jeg synes det var litt kjedelig og vanskelig. Da fant jeg ut at jeg var mer praktisk anlagt. Jeg slet med fagene og merket at jeg mestret det praktiske bedre. Farfaren min var installatør og ekstremt interessert i elektrofaget.

– Jeg vet ikke om jeg ble inspirert av han, men jeg synes det var kult å prøve – og så visste jeg at jeg kunne sparre med han hvis det var noe jeg lurte på. Pappa har også gått den yrkesveien, så jeg har hatt folk foran meg som har gått den samme veien.

Ingrid Lauritzen på jobb. Foto: Privat

På videregående valgte hun elektro, og var heldig som kunne kombinere det med toppidrett.

– Det har heldigvis vært enkelt å kombinere med håndball, som har vært viktig fordi håndball har vært en viktig del for meg. Nå jeg har valgt et mannsdominert yrke, er det veldig hyggelig å kunne komme inn i garderoben og møte jentene etter jobb. Det er fint å ha et miljøskifte.

Hun synes det er veldig fint å ha to helt forskjellige arenaer å utvikle seg på.

Ingrid Lauritzen har kontrakt med Larvik Håndballklubb ut kommende sesong.

– Nå er jeg veldig innstilt på å jobbe hos Haru Elektro og spille håndball. Jeg er 20 år og ferdig utdannet, så jeg føler ikke at jeg har noe hastverk med eventuelt å ta videre utdannelse.

Det har vært en lærerik lærlingtid, der hun har blitt mer selvstendig. Hun er glad for at hun valgte en liten bedrift, der hun fikk lære mye forskjellig.

– Det er en litt rar følelse å ha fagbrev som 20-åring. Men føler fortsatt at jeg har mye å lære, sier hun.

Ingrid Lauritzen. Foto: Svein André Svendsen