NM junior: Mamma vant forrige gang Larvik var i finale – Larvik
Linda Døvle (t.v.) og Emma Døvle ser på avisutklipp fra Larviks forrige junior-finale. Foto: Svein André Svendsen

NM junior: Mamma vant forrige gang Larvik var i finale

Linda Døvle var en av målvaktene da Larvik Håndballklubb vant NM junior forrige gang klubben var i finale. Nå har datteren Emma (18) lyst til å kopiere morens gull.

Det er 24 år siden Larvik Håndballklubbs forrige finale i NM junior. Den gang ble det spilt finale hjemme og borte, og det ble seier over to kamper mot Tertnes.

Emma har alltid fått gode håndballråd av mamma, men det var flere før, da Linda var trener for datterens lag.

– Jeg får fortsatt noen tips og råd, og jeg synes ikke hun blander seg for mye. Jeg synes det er veldig fint med en mamma som kan håndball, så jeg får noe ut av det vi snakker om, forteller Emma.

De to snakker veldig mye om håndball.

– Det er nesten bare det vi snakker om. Vi ser mye håndball og snakker mye håndball, sånn har det alltid vært. Vi oppdaterer hverandre også på håndballnyheter. Jeg drar fortsatt hjem og ser kamper, og i tillegg ringer jeg mamma etter hver trening og snakker om det som har skjedd der mens jeg går hjem fra trening, sier hun.

Hvor mye husker moren fra finalene i 1999? Finalene ble spilt året hun fylte 17, så hun var yngre den gang enn Emma er når hun spiller juniorfinale til helgen.

– Jeg var Larvik Turn-spiller fortsatt, og fikk være med på junior-NM og 2. divisjon i Larvik HK. Jeg husker vi var i Bergen i den første kampen. Det var god stemning, men jeg var veldig nervøs og håpet jeg ikke skulle spille. Men jeg fikk spilletid, og det var gøy at vi vant klart i begge kampene, forteller Linda Døvle.

Utklipp fra Østlands-Posten fra finalene i 1999.


Forrige sesong ble Emma Døvle kåret til turneringens mest verdifulle spiller da Larvik vant Lerøyserien J18.

– Kan du sammenligne det å spille finale i Lerøyserien med å spille finale i NM junior?

– Spillet går mye raskere. Alle vurderinger og trekk går fortere. Spillerne er eldre, de har blitt smartere og fått mer erfaring. Det er den største forskjellen, sier hun.

Finalen mellom Aker og Larvik spilles i Sør Amfi lørdag 25. februar kl. 11.30, som en del av Final 8 i Arendal. Kampen sendes på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play.

Linda Døvle (t.v.) og Emma Døvle. Foto: Svein André Svendsen