Har hatt praksis på barneskole – Larvik
Tirill Mørch i en pause under praksisen på skolen. Foto: Privat

Har hatt praksis på barneskole

Tirill Mørch holder på å utdanne seg til å bli grunnskolelærer i 1.–7. klasse. Nå har hun akkurat avsluttet fire uker i praksis, som en del av det tredje året i mastergraden hun tar.

Hun har vært fire uker i praksis i 4. trinn på en grunnskole. Der har studentene undervist og observert, gitt tilbakemeldinger og lært av hverandre.

– Det er egentlig en liten del av alt vi driver med, men akkurat nå skriver vi en forskningsoppgave i grupper, forteller linjespilleren.

Hun har tidligere vært gjennom flere fag, men ettersom hun har fordypet seg i matte, har hun matematikk og pedagogikk nå. Dette var tredje gang hun var ute i praksis i utdanningsløpet.

– Det er veldig fint å være ute i skolen, jeg skjønner at dette er noe jeg har lyst til å jobbe videre med. Men nå er det også veldig deilig å være tilbake som student.

Hun blir ferdig utdannet i 2025. I mellomtiden håper hun å komme tilbake på håndballbanen.

Hjemmekampen mot Sola i oktober sendte tre Larvik-spillere på sidelinja. For Tirills del ble det en kneskade og påfølgende operasjon i november i fjor.

Nå er hun med på deler av oppvarmingen, men er likevel langt unna spill.

Denne uken har Tirill Mørch fått være med på målvaktsoppvarming! Foto: Svein André Svendsen


– Nå er det 14 uker siden operasjonen. Det føles som det er veldig lenge igjen, men denne uken var første gang jeg fikk være med på målvaktsoppvarming og oppvarmingsdelen aktiv bevegelighet i sirkel. Da føler jeg meg mye mer som en del av laget, enn bare å sitte på sidelinja og se på de andre mens jeg gjør mine øvelser.

Nå får hun både lov på trening til å jogge rett fremover, skyte på målvakt og kaste med noen som ikke er skadet på oppvarmingen.

Sidelengs bevegelser er foreløpig ikke aktuelt. For det er et godt stykke igjen, selv om alt går etter planen.

– Bare det ikke går enda saktere, er jeg fornøyd. Jeg er nok ikke tilbake på banen før etter nyttår i 2024. Hvis vi tar utgangspunkt i 12 måneder fra operasjonen, vil jeg være klar til mesterskapspausen i desember. Det er ikke noe vits i å stresse for å bli klar, når det ikke er kamper før jul.

Det blir mange øvelser på sidelinja. Foto: Svein André Svendsen