1. divisjon: Larvik Turn rykker ned – Larvik
Lars Wallin Andresen. Foto: Svein André Svendsen

1. divisjon: Larvik Turn rykker ned

Larvik Turn rykker ned fra 1. divisjon. Det er fortsatt seks kamper igjen, men da Fyllingen tok poeng fra Nordstrand søndag er det ikke lenger teoretisk mulig å ta igjen lagene over streken.

Det blir dermed med denne ene sesongen i 1. divisjon for Larvik HKs rekruttlag, etter opprykket forrige sesong.

Trener Lars Wallin Andresen har oppsummert sesongen slik:

En sesong for læring

Det har vært en sesong hvor våre unge jenter har fått smake litt på hvordan det er å møte jenter/damer som har vært fysisk overlegne og innehar en del bedre håndballferdigheter. Ikke overraskende med tanke på at vi så og si hele sesongen har stått med jenter som er født i 04 og 05, med et par eldre jenter som hjulpet til.

Med så mange tap på rad, har det selvfølgelig vært tungt for jentene, men er det en ting jeg skal rose dem for, er det at de aldri gir opp. Verken i treningsarbeidet eller på kampene. Jentene har gått på banen i troen på at de skal få gode opplevelser og lære nye ting. Det har tatt tid for de aller fleste (inkludert meg som trener) å lære seg å håndtere tøffere motstand, men jeg synes etter nyttår at vi har vært mye flinkere til å spille taktisk håndball.

Det kan man se på noen resultater, hvor vi har Flint Tønsberg i knestående i 55 min, vi vant de siste 40 minuttene mot Follo med fem mål og vi har til tider spilt allright i flere kamper.

Mange av jentene kom rett fra regionserien i J16 og rett inn i 1. divisjon, det sier seg selv at det blir tøft. Men da er det ekstra moro å se en spiller som Evita Lindberget har tatt monstersteg fra første seriekamp til der hun er nå. Mia Wold var veldig skadeplaget før jul, mens hun i siste halvdelen har blomstret og vi har fått se hva slags håndballhode den jenta har.

Legg til at Winnie Kapinga har gått fra høyrehendt bakspiller til å bli en habil venstrehendt kantspiller og Frida Brenden fra venstre bakspiller til å bli en superspennende venstre kantspiller. En Mathilde Knutsen som den veteranen hu er (født 00), ledet jentene på en ypperlig måte før hun måtte takke for seg.

Man burde egentlig trukket frem hver og en av disse jentene, for de har imponert meg i en veldig vanskelig sesong. Uansett om vi taper alle kampene, så kan jeg med hånden på hjertet si at vi alle har lært utrolig mye av denne sesongen.

Så blir det godt å komme ned i 2. divisjon neste sesong, alt blir mye enklere av å være der. Det gjør at man også kan samarbeide enda mer med A-laget i forhold til spillere opp og ned, noe som gagner oss veldig godt alle sammen.

Takk til dere som har fulgt oss denne sesongen!

Husk at vi har 12 Norgesmestre for junior i 1. divisjonslaget vårt. Det er ikke alle lag som kan si det høyt.

Lars Wallin Andresen
Trener Larvik HK rekrutt