Møter Molde i sluttspillets kvartfinale – Larvik
Tiril Birgitte Rosenberg. Foto: Svein André Svendsen

Møter Molde i sluttspillets kvartfinale

Larvik måtte vinne for å ha mulighet til å ta bronse, mens Fana ønsket seier for å unngå å bli nummer sju og bli en valgmulighet for Vipers i sluttspillet.

Larvik tapte 28-34 – men uansett vant Sola sin kamp, og da hadde det ikke hjulpet om Larvik hadde vunnet. Sola tok bronse for tredje sesong på rad.

Det er andre gang Larvik blir nummer fem i serien. Klubben fikk samme plassering i sesongen 1998/99.

Totalt sett er 5. plass likevel godkjent i forhold til årets målsetting om topp seks. Å være med i bronsekampen helt til siste serierunde gir en pekepinn om hvor Larvik er på vei.

– Vi hadde en bra oppvarming og virket tente før kampen, men vi falt litt etter å ha startet med noen skuddbom, forklarer Tiril Birgitte Rosenberg.

– Vi brukte nesten en og en halv omgang på å skru opp tempoet og gjøre det vi hadde blitt enig om. Dermed gikk vi på en smell, konkluderer hun.

Tiril startet sesongen i Nordstrand i 1. divisjon, og kom til Larvik ved årsskiftet. Etter sju kamper for Larvik hadde hun mulighet til å ta bronse. I februar fikk hun også vært med på gullet i NM junior.

Det var noe helt annet enn det hun tenkte før sesongstart.

– Ja, veldig! Det har vært moro og jeg har trivdes veldig godt her. Dette halvåret har gitt meg mye mer enn jeg trodde i fjor. Jeg har virkelig satt pris på muligheten og har prøvd å gi alt når jeg har fått muligheten på banen.

Fakta fra kampen

Rosenberg har vært ute i en måned og gått glipp av fire kamper etter et fingerbrudd i juniorfinalen i Arendal. Onsdag var hun tilbake og spilte med skinne.

– Det er litt rart å spille med den, jeg har ikke helt samme feelingen. Men det har gått greit å kaste og skyte. Jeg gleder meg til at jeg kan ta den av før sluttspillkampene.

I sluttspillet venter Molde, som også var motstander forrige gang klubben var i sluttspillet.

Slik blir kvartfinalene i sluttspillet:
Vipers valgte Byåsen
Storhamar valgte Fredrikstad
Sola valgte Fana
Molde fikk Larvik

I alle rundene spilles det best av tre kamper. Det skal kåres en vinner i samtlige kamper. Best plasserte lag fra seriespillet starter hjemme og spiller også hjemme i en eventuell tredje kamp.

Sluttspillet starter etter påske. Molde–Larvik spilles 19. april. Hjemmekampen spilles søndag 23. april kl. 16.00. En eventuell tredje kamp vil gå i Molde.