Rakstad til Tyskland – Larvik
Mie Elen Rakstad. Foto: Svein André Svendsen

Rakstad til Tyskland

Mie Elen Rakstad går til tysk håndball etter denne sesongen. Hun takker for seg etter to sesonger i Larvik.

23-åringen kom fra Fjellhammer i 2021, og hadde mulighet til en tredje sesong i rødt og hvitt.

– Jeg har stortrives her. Larvik har blitt mitt nye hjem, egentlig. Valget var vanskelig, men for min egen del måtte jeg ta valget om å flytte litt på meg igjen for å få mer spillemulighet på back, sier hun.

Bakspilleren fikk en annerledes rolle i laget denne sesongen. Da Guro Ramberg ble skadet i sesongoppkjøringen, ble den venstrehendte bakspilleren sendt ut på kant.

Hun forteller at det har vært mye glede denne sesongen, men også mange utfordringer på en ny spilleposisjon.

– Det er ikke min plass, men det var det som var best for laget. Nå har jeg tenkt litt på hva som er best for meg som spiller. Jeg kommer til å savne Larvik veldig. Jeg har lært mye og blitt en mye bedre håndballspiller. Det at jeg til og med har lært meg en ny posisjon, har gjort at jeg har fått et nytt blikk for spillet, så jeg føler at jeg har fått med meg ganske mye fra Larvik, bemerker hun.

Mie Rakstad har stortrives i Larvik. Foto: Svein André Svendsen

Rakstad har signert for Buxtehude i de to kommende sesongene. – Hun erstatter høyrebacken Johanna Heldmann som legger opp, meddeler den tyske Bundesligaklubben.

For Larvik har det foreløpig blitt 57 kamper og like mange mål.

– Jeg har hatt to fantastiske år, med kusina mi som samboer. Jeg hadde sett for meg at jeg skulle være her i tre år, og det var det jeg hadde lyst til, men så valgte jeg å slå til da jeg fikk muligheten til å spille i Buxtehude.

Kjæresten August Baskår Pedersen spiller i Flensburg, men det er to timer unna Buxtehude.

– Overgangen har egentlig ikke noe med det å gjøre, men det er et pluss at han er i nærområdet. Det gjorde valget om å gå til tysk håndball ganske lett, selv om vi ikke kommer til å bo sammen.

Larvik Håndballklubb takker Mie Elen for innsatsen i Larvik og ønsker lykke til med nye utfordringer!