Voldas lagkaptein til Larvik – Larvik
Kine Kvalsund (Voldas nr. 5, t.h.) i duell med Andrea Rønning. Foto: Svein André Svendsen

Voldas lagkaptein til Larvik

Kine Kvalsund, Voldas lynraske lagkaptein, skal heretter løpe på venstre kant i Larviks hvite drakt.

29-åringen rykket opp med Volda da klubben ble historisk, som første lag fra Sunnmøre som spiller på det øverste nivået i håndball.

Etter sju sesonger som lagkaptein i Volda, er hun klar for nye utfordringer. Hun har skrevet ettårskontrakt med Larvik Håndballklubb.

– Det blir bra, jeg gleder meg veldig. Jeg har alltid hatt lyst prøve noe nytt en stund, men så har det blitt ett år til i Volda, og enda et år til … og nå har jeg vært her i 11 år. Da vi rykket opp, kunne jeg ikke gå når drømmen om å spille eliteserie med Volda endelig gikk i oppfyllelse, forteller hun.

Det ble med én sesong blant landets beste lag. Laget rykket ned etter lørdagens avgjørende kvalifiseringskamp mot Oppsal.

Hun kom opprinnelig til Volda for å studere i ett år, men valgte å bli, tok steget opp på førstelaget det andre året, og drar først etter totalt 212 kamper (585 mål) for Volda i eliteserien, 1. og 2. divisjon gjennom 10 sesonger.

Kine Kvalsund. Foto: Jon Forberg

Da Larvik tok kontakt, hørtes det veldig interessant ut for henne.

– Jeg har fått spille i eliteserien med Volda, og nå er det på tide å prøve noe nytt. Jeg er veldig glad for at jeg ble enig med Larvik.

Hun synes Larviks sportslige prestasjoner denne sesongen var gode, og hun ser på å spille i Larvik som en fin arena for henne til å utvikle seg videre, og få nye impulser fra nye spillere.

– Det er høy kvalitet i alle ledd i Larvik-laget. Det er veldig interessant for meg å komme til, sier Kine Hauge Kvalsund, som er hennes fulle navn.

Selv er hun rask, og trives best i kontringsfasen. Hun forteller at hun føler seg i god form og synes det er veldig gøy å spille håndball – og har ikke tenkt å gi seg med det første.

På banen har hun alltid hatt et mål om å bli god bakover, men også utvikle skuddrepertoaret fra kant.

Kine Kvalsund. Foto: Jon Forberg

Kine Kvalsund satt ofte på benken til å begynne med, men har blitt stadig bedre. Hjemme spilte hun for den lokale klubben Bergsøy i 4. divisjon.

– Da jeg kom til Volda ble jeg satt på høyre kant på 3. divisjonslaget. Jeg har tatt de rollene jeg har fått og gjort mitt beste, men det ble bedre da jeg fikk spille på riktig kant på førstelaget, forteller den høyrehendte spilleren.

– Jeg har alltid likt å trene og bli bedre på forskjellige ting. Jeg er også glad i å trene fysisk. Jeg har utviklet meg fint i Volda, og fått mer og mer ansvar. Jeg har vokst på å ikke være et barnetalent, men jobbet tålmodig for fremgangen.

Det kommer selvfølgelig til å bli vemodig å forlate Volda.

– Jeg har bodd der i 11 år og vokst opp i den klubben. Det er mange som tror at jeg er fra Volda, så lenge har jeg vært der!

Hun er imidlertid opprinnelig fra Kvalsund i Herøy kommune i Møre og Romsdal. Hun er yngst av fire søstre. Ingen av storesøstrene spilte håndball, men den yngste ville prøve seg på sporten.

Ved siden av håndballen har hun vært lærer de siste seks årene, og planen er å fortsette med det i Larvik.