Arne Senstad ny hovedtrener i Larvik Håndballklubb – Larvik
Arne Senstad. Foto: Svein André Svendsen

Arne Senstad ny hovedtrener i Larvik Håndballklubb

Dagen før klubbens 33-årsdag presenterte Larvik Håndballklubb sin nye hovedtrener. Arne Senstad (53) skal lede laget de neste sesongene.

– Det er en stor ære å ta over en klubb som Larvik. Jeg har fulgt med lenge, og synes det har vært spennende de siste årene. Jeg er en god kompis med Eirik Haugdal, og har fulgt med på det han har gjort i klubben. Det er en fin gjeng som trener bra og leverte en god sesong i år, sier han.

Tidligere Larvik-trener Eirik Haugdal var Arne Senstads assistent i Storhamar i fire sesonger.

Blant Senstads 14 forgjengere i Larvik er det flere som har trent landslag. Arne Senstad har vært landslagssjef for Polen siden 2019 og skal fortsette med det.

– Jeg setter veldig pris på at Polen gikk med på å endre klausulen i kontrakten, slik at jeg nå kan trene et klubblag ved siden av. Jeg er takknemlig for at de ga meg den muligheten. Nå får jeg jobbe med håndball i det daglige, det er kjempepositivt og vil styrke meg som trener begge steder, uttaler han.

Arne Senstad fra Kapp på Østre Toten flytter til Sandefjord i sommer. Han er samboer med tidligere Larvik-spiller Lise Løke – og blir altså igjen trener for svigerinnen Heidi Løke.

Larviks nye hovedtrener har to ganger blitt stemt frem som årets trener i Norge (2011/12, 2018/19), begge ganger som Storhamar-trener. Han trente Storhamar i sju sesonger (2006–2013), før han var i Oppsal i to sesonger (2013–2015).

I Oppsal var han blant annet trener for Amanda Kurtović og Kaja Kristensen. Deretter returnerte han til Storhamar i fire sesonger (2015–2019).

Før han overtok som landslagssjef for Polen høsten 2019, ledet han Storhamar til det første av hittil fem strake sølv Hamar-laget har tatt i serien – i tillegg til klubbens første NM-finale, sluttspillfinale og kvartfinale i EHF Cup.

– Jeg er trigget for å gå i gang med oppgaven i Larvik. Jeg har alltid tatt over lag som er i en utfordrerposisjon. Det jeg føler er min styrke, er å sette sammen gode lag og bygge en god kultur for å prestere, sier Larviks nye hovedtrener.