Lea Løkke-Øwre blir Larvik-spiller – Larvik
Lea Løkke-Øwre. Foto: Svein André Svendsen

Lea Løkke-Øwre blir Larvik-spiller

Målvaktsteamet i Larvik Håndballklubb blir forsterket når Lea Løkke-Øwre sørger for at klubben nå får en trio bakerst.

22-åringen fra Farsund har seks sesonger bak seg i Storhamar og Oppsal. Hun flyttet til Hamar etter ungdomsskolen og gikk på Wang for å satse på håndballen.

Hun fikk en god start på Hamar, med seier i Bringserien J16 første sesongen. Ellers spilte hun hovedsakelig i 2. divisjon i årene på Hamar. Det ble også flere innhopp på elitelaget, der Arne Senstad var trener.

Med Storhamar fikk hun oppleve å spille E-cup, pluss sølvmedalje i NM og serie.

Deretter gikk ferden til Oppsal for å få enda mer spilletid. Der ble det imidlertid først bom stopp på grunn av pandemien, men så hjalp det seg sesongen etter. Den sesongen vi akkurat har lagt bak oss ble imidlertid igjen preget av covid-19, nå for hennes del. Mye av sesongen ble ødelagt av senplager.

Nå er hun imidlertid klar for nye utfordringer i Larvik de neste to sesongene.

– Larvik er en klubb som vil satse og har mye gøy på gang. Jeg vil gjerne være med og bidra. Når jeg først fikk tilbudet, var det veldig gøy. Jeg ble kjempegodt tatt imot da jeg var på besøk, og det er godt nivå på alle øktene, forteller hun.

Hun vet hvilke krav Arne Senstad stiller.

Lea Løkke-Øwre fikk drakt nummer 16 da hun debuterte for elitelaget til Storhamar og fortsatte med det i Oppsal.

Dermed er det naturlig at hun også får nummer 16 i Larvik – men akkurat i denne klubben har det draktnummeret vært ubrukt siden Lene Rantala la opp for ni sesonger siden.

– Det har jeg ikke tenkt på, sier Lea og ler, vel vitende om hvilke meritter et av Larviks æresmedlemmer har utrettet på håndballbanen.

– Jeg får prøve så godt jeg kan, det er noen sko å fylle …

Hennes største styrke som målvakt er nærskudd.

– Jeg føler at nærskudd er veldig gøy. Jeg har god eksplosivitet, og prøver å kombinere det med å holde roen.