Har blitt mer gjennomtrent i Larvik – Larvik
Tiril Birgitte Rosenberg. Foto: Svein André Svendsen

Har blitt mer gjennomtrent i Larvik

Tiril Birgitte Rosenberg kom til Larvik i januar. Da signerte hun for resten av sesongen, men nå har hun valgt å bli i ett, kanskje to år til.

– Jeg har signert en 1+1 års kontrakt, forteller hun.

Hun rakk 11 kamper (19 mål) på det halve første året i klubben.

– Jeg ble tatt veldig godt imot og har hatt det veldig bra, og har trivdes med valget jeg tok fra første stund. Men det var tungt i starten, med mye trening. Det ble en stor tilvenning, innrømmer hun.

Nå har hun vært litt i tenkeboksen om hun ville tilbake til Oslo, eller om hun ville fortsette i Larvik. Hun hadde snakket med Eirik Haugdal, og ble litt usikker da det plutselig ble klart at klubben skulle få ny trener.

– Jeg har hatt en god prat med Arne Senstad, som gjorde meg sikker på at det ville være bra å være her videre. I tillegg har selvfølgelig gjengen vært veldig bra, samtidig som det er deilig å slippe å starte på nytt igjen et annet sted etter så kort tid, sier hun.

Tiril Birgitte Rosenberg kom fra Nordstrand, der hun var lagets toppscorer i 1. divisjon. Sesongen før hadde hun jobbet bra i styrkerommet for å bli rustet til å få mer spilletid.

– Her i Larvik har det vært mer løping. Det har aldri vært favoritten, jeg har ikke vært så god på det, men det er deilig å kjenne at man blir bedre på det. Jeg føler også at jeg har blitt mer gjennomtrent i Larvik. Vi har trent mer og det er et høyere nivå på flere spillere i et elitelag.

Det er alltid noe man kan bli bedre på, og hun forteller at for hennes del er det kondisjonen og fysikken som kan utvikles enda mer.

– Jeg skal bruke treningsukene godt og ta til meg alt jeg kan. Nå har jeg muligheten til å få et godt samarbeid med Heidi Løke, frem til Tiril Mørch kommer tilbake fra skade.

Nå er det tid for litt sommerfri fra fellestrening – og studier. Hun studerer fortsatt finans på BI i Oslo, men tar noen færre fag mens hun spiller i Larvik.