Fikk mye spilletid i EM U19 – Larvik

Fikk mye spilletid i EM U19

Sommeren har ikke bare vært ferie fra fellestrening for Larvik-spillerne. En av nykommerne, Nora Rosenberg, har spilt mesterskap.

Nora Rosenberg har i sommer spilt EM U19 i Pitesti i Romania. Der ble det 10. plass for juniorlandslaget (LK04), som har tidligere Larvik-trener Eirik Haugdal i trenerteamet.

Dermed er Norge blant de 13 landene som kvalifiserer seg til VM U20 i Nord-Makedonia i 2024.

18-åringen fra Halsen er ny i Larviks elitestall denne sesongen.

Nora Rosenberg fikk mye spilletid i de sju kampene, og scoret 15 mål i mesterskapet.

– Det var en veldig morsom og lærerik opplevelse, hvor jeg har fått minner for livet. Dette var mitt andre mesterskap, noe som gjorde at jeg hadde en del flere erfaringer for hva som var i vente, forteller Nora Rosenberg.

Sommeren 2022 endte Norge på 9. plass i VM U18 i Nord-Makedonia, der hun deltok sammen med Emma Døvle.

Her er Noras inntrykk fra sommerens mesterskap i Romania:

Dagene besto for det meste av styrke og håndballtrening, møter, kamper og sosialt. Vi var en veldig fin gjeng på tur, som hadde bingokveld, spiste vafler, vi var ute og spiste og holdt underholdning i grupper. I tillegg ble det selvfølgelig tid til litt shopping på noen av fridagene.

Det sportslige gikk litt opp og ned. Vi startet i en tøff pulje og endte på tredjeplass etter god motstand. Videre i mellomspillet ble det én seier og ett tap, noe som gjorde at vi kvalifiserte oss til å spille om plassene 9–12.

Etter nok en seier og et tap, endte vi til slutt på 10. plass. Vi hadde vel håpet på en bedre plassering, men tar med oss mye god læring hjem.

Det var to kamper jeg var mer fornøyd med. Det var mot Frankrike i gruppespillet og mot Tyskland i den første plasseringskampen. I disse kampene fikk jeg utfordret en del i angrepsspillet og hadde mange gode aksjoner i forsvar. Jeg har vært heldig å få mye spilletid, noe som var veldig gøy.

Mest skryt har jeg fått for forsvarsspillet og at jeg alltid gir 100 %. Det jeg sitter igjen med av egen opplevelse etter mesterskapet er at jeg har vært god i forsvar, men kan bli hakket mer aktiv og utfordre mer i angrep.

Nå er det litt pause, før det er tid for oppkjøring med laget. Det gleder jeg meg til!