Superreserven Lise Løke – Larvik
Lise Løke. Foto: Svein André Svendsen

Superreserven Lise Løke

Samboeren til Larviks hovedtrener Arne Senstad, tidligere Larvik-spiller Lise Løke, ble redningen i en kinkig situasjon inne på linja for Larvik Håndballklubb.  

Med Tirill Mørch fortsatt i opptrening etter kneskade, ble det ikke bedre av at Tiril Birgitte Rosenberg skadet kneet på trening i sesongoppkjøringen. Da sto Heidi Løke alene igjen på linja.  

Heidi Løke og Amanda Kurtović visste råd. Samboeren til treneren måtte trå til igjen.  

– De fleipet lenge med at Lise måtte trå til. Jeg hadde respekt for at hun hadde vært såpass lenge borte, og jeg synes ikke det var noen god løsning. Hun har trent og er i god form fysisk, men jeg tvilte på om hun var klar for retur til håndballbanen etter nesten sju sesonger borte, sier samboer Arne Senstad.  

Det er ikke første gang Senstad har vært trener for samboeren. Slik var det også i Storhamar, til hun la opp.  

– Hun var mye bedre enn jeg forestilte meg da hun kom på trening. Hun er ei fantastisk jente, kommer inn med godt humør og trøkk. Det er viktig at hun bidrar, det så vi allerede mot Sandefjord, sier han.  

Lise Løke, Heidi Løke, Ada Løke og Astrid Løke. Foto: Svein André Svendsen

Nå er planen at hun skal bidra frem til Mørch er tilbake – forhåpentlig etter mesterskapspausen i desember.  

– Vi får se hvordan situasjonen er når vi kommer så langt, men i utgangspunktet er planen å hjelpe til frem til det. Jeg føler det går bedre for hver trening, sier hun.  

Sist hadde Lise Løke drakt nummer 18 i Larvik, men nå har Tirill Mørch det draktnummeret.  

Dermed falt valget på drakt nummer 66, slik at det blir en skikkelig Løke-rekke med søster Heidi Løke som nummer 55, Lise med nummer 66 og tantebarnet Astrid med nummer 77.  

Lise Løke spilte halvannen sesong i Larvik Håndballklubb fra høsten 2013. I januar 2015 gikk hun til Oppsal, og videre til Storhamar sesongen etter.  

Hun la opp for seks sesonger siden, etter 321 kamper og 972 mål på 14 sesonger i fem klubber på elitenivå.  

Lise Løke, Astrid Løke, Heidi Løke og Ada Løke. Foto: Svein André Svendsen

Onsdag var det fire med etternavn Løke i aksjon da Larvik dro til Sandefjord i 2. runde NM. Søster, niese, kusine og tante var de til hverandre da Heidi Løke, søster Lise Løke og niese Astrid Løke spilte mot en annen niese, Ada Løke (datter til Frank Løke).  

Det var første gang Larvik stilte med tre blad Løke, så får vi se om den ene skrelles vekk når det blir flere linjespillere tilgjengelig.  

Marianne Haugsted ble toppscorer i sesongens første tellende kamp, da fem spillere fikk debuten for Larvik Håndballklubb: Kine Kvalsund, Silje Vinjevoll, Charlotte Koffeld Iversen, Lea Løkke-Øwre og Mia Sanderød Wold.  

Larvik vant kampen 42-12.  

Torsdag 24. august blir det klart hvem Larvik møter i 3. runde i NM. Da gjør Bamble og Pors opp om hvem som skal få Larvik på besøk innen 13. september.