– Jeg har fått masse skryt og fine ord – Larvik
Dorthe Groa (t.v.), Andrea Rønning. Foto: Svein André Svendsen

– Jeg har fått masse skryt og fine ord

To år etter debuten for Larvik Håndballklubb, fikk Dorthe Groa et etterlengtet comeback i serieåpningen.

7:31 lyste det på tavla i Fagerlihallen da Dorthe Groa ble byttet inn i forsvar for det som senere skulle bli kampens store helt, Silje Vinjevoll.

For to år siden fikk hun bare 10 kamper for klubben. En kneskade satte henne på sidelinja. Så kom også datteren Selma i fjor.

Målet siden i våres var å rekke seriestarten.

De siste ukene har vært følelsesladet. Hun hadde vært med mer og mer på trening. Det nærmet seg veldig comeback og iveren var stor etter å komme tilbake. Treningen ble kanskje litt intens for kneet en liten periode, men så kom klarsignalet hun hadde lengtet etter.

Nå kunne endelig Larvik-karrieren fortsette!

– Det har vært en spesiell situasjon i klubben, med få spillere. En ukes tid før seriestart fikk jeg klarsignal, primært for forsvarsspill, forteller 28-åringen.

Da hun våknet på kampdag startet den mentale prosessen.

– Jeg måtte ringe Kaja Kristensen, for å få noen beroligende ord. I hallen brukte jeg god tid på oppvarminga, men var nok litt stresset i det første forsvaret. Etter det følte jeg meg overraskende trygg, forteller hun.

Like før pause fikk hun også tak i ballen i forbindelse med et bytte, og kontret inn en scoring. For en spiller som har rundet 1000 mål til sammen for Gjerpen, Fredrikstad og Larvik var det deilig å plusse på målkontoen fra de 30 hun rakk på de 10 første kampene for Larvik.

I dagene etter kampen har kneet vært bra.

– Jeg er nesten litt overrasket, men det har gått veldig fint. Ikke minst har jeg fått masse skryt og fine ord fra veldig mange. Folk var glad for å se meg tilbake, og det setter jeg veldig pris på.

Søndag møter hun gamleklubben Gjerpen, der hun spilte i ni sesonger.

Sammen på banen for første gang, f.v. Dorthe Groa (med datteren Selma), Kaja Kristensen og Andrea Rønning. Foto: Svein André Svendsen

Returen til banen ble også en flott opplevelse sammen med venninnene Andrea Rønning og Kaja Kristensen. Det skiller kun et halvt år mellom dem, og de tre har vært bestevenninner helt fra barndommen. De har fulgt hverandre på regionale samlinger, men aldri spilt i samme klubb.

Da Kaja Kristensen kom til Larvik i januar var de i det minste i samme klubb – og onsdag skjedde det endelig: Rehabiliteringen var over og de tre var på banen for samme klubb!

– Helt siden jeg ble stadig mer involvert på trening, har det vært en helt fantastisk følelse. Det gir ekstra motivasjon. Jeg gleder meg ekstra til trening, for både før og etter trening får vi litt tid sammen. Vi har det veldig gøy sammen.

Det var også stort for Dorthe Groa at datteren kunne se mamma spille i comebacket. Forloveden Fredrik Gundersen heiet sammen med datteren på tribunen.

Venninne-gjenforeningen på banen skjedde i Fagerlihallen, på grunn av vannlekkasje i Jotron Arena etter styrtregnet lørdag.

– Vi ofrer mye for å drive toppidrett. At vi tre får spille her sammen er noe jeg kommer til å sette pris på resten av livet, sier Kaja Kristensen.

Da Dorthe scoret hoppet de sammen i en stor klem.

– Vi elsker fart og trykk alle tre, så drømmen er at vi danner bakspiller-rekka i en kamp snart, sier hun.

Andrea Rønning er stolt av at de tre som har vokst opp sammen endelig også spiller på samme lag, og hun er imponert over at Dorthe er tilbake på banen.

– Det er ganske gøy at vi har klart å komme sammen. Jeg stortrives!