Beste sesongstart på fem år – Larvik
Foto: Tom Erik Hansen

Beste sesongstart på fem år

Guro Ramberg var tilbake på banen for Larvik Håndballklubb da klubben fikk sin beste sesongstart på fem år.  

Det ble fire mål på fire skudd da Guro Ramberg tilbake på banen i seieren over Tertnes. Hun er eneste spiller som har vært i Larvik-troppen de siste fem årene.  

Larvik står så langt med fire seirer i serien og to i NM, akkurat som i sesongen 2018/19. Den gang var Guro Ramberg nykommer i Larvik HK.  

Onsdag var hun endelig tilbake på banen i sin sjette sesong for klubben, etter å ha vært i opptrening etter skaden som kom i oppkjøringen til forrige sesong.  

– Kneet føles veldig fint, det er håndballkondisen som må på plass. Jentene har hatt en tung oppkjøring. Jeg har gått glipp av treningene til Arne Senstad, men det kommer seg. Vi ser at det gir utslag i at vi har bedre kondis. Det ser vi også mot slutten av kampene, sier hun.  

For halvannet år siden ble hun kåret til sesongens publikumsfavoritt i eliteserien og fikk debuten på rekruttlandslaget.  

Foto: Tom Erik Hansen

Eliteoppgjøret mot Tertnes i Bergen onsdag var hennes første obligatoriske kamp for Larvik siden 8. mai 2022.  

Hun startet forsiktig, med ti minutter i hver omgang, og målet er at det kan øke fremover.  

– Selv om jeg følte meg veldig klar for spill, var jeg litt nervøs. Men vi har en veldig fin spillergruppe og jeg hadde laget i ryggen. Jeg skal matches forsiktig, og må nok holdes tilbake. Vi har jobbet med dette lenge, og jeg kan ikke gå fra null til hundre, påpeker Ramberg.  

Hun skryter også av Charlotte Iversen, som er hennes makker på høyrekanten.  

– Hun er rågod om dagen, og vi er et godt team. Jeg må kjempe for å komme meg inn på laget igjen.  

Neste mulighet er mot den spanske seriemesteren Málaga søndag, i Larviks første kamp mot europeisk motstand siden nettopp sesongen 2018/19.  

Da gjelder det kvalifisering til European League i Larviks første kamp i Jotron Arena denne sesongen – etter at vannlekkasjen fra det voldsomme regnværet like før seriestart har sendt klubben til alternative hjemmebaner i seriespillet til Fagerlihallen og Bergslihallen.  

Søndag 24. september kl. 16.00 gjelder det å skaffe seg best mulig utgangspunkt foran returkampen i Spania en uke senere.