5000 mål og kvartfinale i NM – Larvik
Her scorer Astrid Løke Larviks mål nummer 5000 i NM-sammenheng. Foto: Svein André Svendsen

5000 mål og kvartfinale i NM

Da Astrid Løke satte inn scoring nummer 30 for Larvik i NM-møtet med Fredrikstad var det samtidig klubbens scoring nummer 5000 i turneringen. 

NM 4. runde: Fredrikstad–Larvik 28-38 (14-18)

Etter 150 kamper i NM i løpet av 34 sesonger hadde Larvik et snitt på 33,13 mål per kamp før møtet med Fredrikstad. 

Dermed var sjansen stor for at jubileumsscoringen ville komme i Kongstenhallen, der Larvik møtte Fredrikstad for tredje gang i NM-sammenheng. 

– Det var gøy, sier kvinnen bak jubileumsmålet. I dag synes jeg alle er «på» og hevet oss fra forrige kamp. Vi gjør det vi skal, satser på mål i angrep og tar i bakover.

Hun var fornøyd med å få spilletid det siste kvarteret. Faktisk kom jubileumsmålet kun seks sekunder etter at hun byttet inn.

Nå som Guro Ramberg er tilbake og Charlotte Iversen utgjør duoen på kant, kan Astrid Løke bekle en bakspillerplass, der Larvik mangler venstrehendte spillere for tiden.

– Da er det gøy at jeg får prøve meg. Det er det jeg har mest lyst til. Jeg må bare fortsette å trene for å bli bedre. Sist jeg var bakspiller var på J18, så det er litt forskjell. Jeg øver på trening, og det blir bedre og bedre, forteller hun.

Samtlige møter med Fredrikstad har tilfeldigvis vært i 4. runde. Det er ti år siden forrige møte i turneringen, og som de to foregående gikk også denne kampen i Fredrikstad. 

Alle har endt med Larvik-seier. Denne gang endte det 38-28.

Larvik er dermed klar for kvartfinale for første gang på seks år.  

Trekningen av kvartfinalene skjer torsdag 26. okober kl. 14.00 på Norges Håndballforbunds Facebookside.

Kvartfinalene skal spilles 8./9. november.

Det var flere jubileer i Løke-familien mot Fredrikstad. 

Heidi Løke er mestscorende av spillerne i dagens Larvik-lag. Onsdag ble hun toppscorer med 11 mål og hadde sitt eget jubileum i Fredrikstad. Hennes andre mål i kampen var scoring nummer 100 i NM-kamper for Larvik. 

Heidi Løke ble toppscorer med 11 mål for Larvik mot Fredrikstad. Foto: Svein André Svendsen

Det er det bare 16 i klubben som har gjort før henne.

Lagene møtes igjen i eliteserien søndag kl. 18.00. Da går kampen i Larvik.