Scoret seg inn på topp 30 i klubbhistorien – Larvik
Maja Furu Sæteren (t.v.) og Guro Ramberg. Foto: Svein André Svendsen

Scoret seg inn på topp 30 i klubbhistorien

Maja Furu Sæteren tro til med 16 scoringer mot Gjerpen i NM-kvartfinalen. Det sender henne inn på topp 30 blant klubbens ypperste målscorere.

I høst har målene rent inn for Maja Furu Sæteren. Både hun og Guro Ramberg har nå rundet totalt 300 scoringer for Larvik Håndballklubb.  

– Jeg er glad i å gå på mål, men så har jeg mange fine spillere rundt meg som spiller meg opp til mulighetene. Jeg vil takke de rundt meg også, vi spiller som et lag, presiserer Maja Furu Sæteren.  

Guro Ramberg skryter av klubbens toppscorer.  

– Maja er ekstremt viktig. Hvis det kanskje kladder litt i en kamp, er Maja den som går frem. Hun har et fantastisk skudd, finter og innspill. Hun er en veldig komplett spiller. Hun har stått frem i kamp etter kamp nå, og det er utrolig imponerende å holde så høyt nivå så lenge.  

Sæteren forteller at hun selvfølgelig har hatt noen forbilder, men det er all terpingen som har gitt de gode resultatene.  

– Jeg har brukt veldig mye tid i hall og trent skudd og brukt tung ball. Jeg startet tidlig med det, og all tiden jeg har brukt på trening har vært viktigst. Det er Henny Ella Reistad og Stine Bredal Oftedal jeg har sett litt opp til. Henny er mer skytter, mens Stine er playmaker.  

Etter VM-uttaket sier hun at hun vil bruke læretiden på landslaget godt, og plukke opp så mange tips hun kan.  

– Jeg skal benytte tiden godt, lover Maja.  

Maja Furu Sæteren (t.v.) og Guro Ramberg. Foto: Svein André Svendsen

Totalt har 164 forskjellige spillere scoret mål for Larvik Håndballklubb til nå.

Den VM-aktuelle Kragerø-jenta startet sesongen på 39. plass av Larvik målscorere gjennom tidene, med 243 mål.

Mot Málaga rundet hun 300 mål for Larvik Håndballklubb. Det sendte henne sju plasser oppover lista over tidenes målscorere i Larvik Håndballklubb. Hun ble nummer 32 som rundet 300 scoringer for klubben. På veien oppover scoringslista passerte hun blant annet Guro Ramberg.

20-åringen har flere ganger denne sesongen gått av banen med tosifret antall scoringer. Etter at klubbene har spilt 10 kamper, troner Sæteren øverst på toppscorerlista i eliteserien med 87 mål.  

Etter vanvittige 16 mål både mot Oppsal (serien) og Gjerpen (NM), står forrige sesongs toppscorer i klubben med 133 mål på de 14 første kampene denne sesongen – totalt 376 for Larvik HK.  

Elisabeth Hilmo og Marit Malm Frafjord endte begge på 375 mål i rødt og hvitt.  

Guro Ramberg. Foto: Svein André Svendsen

Guro Ramberg nådde 300 scoringer i den sterke borteseieren i Oppsal Arena, og ble nummer 33 som rundet 300 scoringer for klubben. Etter kvartfinalen i NM står hun med 315 og er på full fart inn blant topp 30, hun også.

Maja roser lagvenninnen, som har tatt steget innover i banen og spilt mer som bakspiller i det siste.

– Det som er så gøy med Guro, er at hun er så uredd i spillestilen. Hun går på mål, er sikker og gir alt i det hun gjør. Det gjør det vanskelig for forsvarsspillerne å stoppe henne. Hun er skikkelig flink, og har tatt rollen som bakspiller veldig bra.

Skadesituasjonen gjør at noen spillere får litt uvante roller, og det er fem år siden Guro var bakspiller. Hun skryter av medspillerne, og synes laget har fått en annen dynamikk med de endringene som er gjort.

– Det er ikke skummelt å prøve noe nytt i dette laget, synes Guro Ramberg.

Blant de 30 øverste målscorerne i klubben, blir nåløyet stadig trangere oppover lista. For å nå topp 25 i Larvik HK må det for tiden 500 scoringer til.

Av dagens spillere ligger Heidi Løke på 8. plass på Larviks toppscorerliste. Hun har hittil i sesongen passert Linn Jørum Sulland, og ligger an til å passere Nora Mørk om ikke lenge. Amanda Kurtović ligger på delt 19. plass.

Hele 11 spillere har over 1000 mål, og helt øverst troner Linn-Kristin Koren med utrolige 3407 nettkjenninger for klubben.