Når Kaja Kristensen trives, gjenspeiler det seg på banen – Larvik
Kaja Kristensen. Foto: Svein André Svendsen

Når Kaja Kristensen trives, gjenspeiler det seg på banen

Det er lenge siden Kaja Kristensen har hatt en så god sesongstart som for Larvik Håndballklubb denne sesongen.

Hun rakk 11 kamper forrige sesong, etter overgangen i januar. Da ble det 12 scoringer.

Nå har hun spilt like mange kamper denne sesongen, men målantallet har nesten tredoblet seg. Hun står med 34 mål på de 11 kampene hun har spilt hittil denne sesongen.

Så mange mål har hun ikke scoret på en sesong siden hun var i Rælingen i 2019.

– Det har jeg ikke reflektert over, så jeg ble nesten litt satt ut. Jeg er en del av en klubb jeg føler er en klubb for alle. De sportslige resultatene er viktig, men det er ikke alt. Det å komme i hallen med de frivillige, og alle rundt laget betyr veldig mye for meg, sier hun.

Sesongen startet veldig bra for Kaja Kristensen. Foto: Svein André Svendsen

Kaja Kristensen forteller at når hun trives, gjenspeiler det seg på banen.

– Jeg trives i gruppa. Utenfra kan det kanskje se ut som spillerne og treneren har et elsk-hat-forhold. Jeg forstår at det kan se sånn ut, men jeg digger Arne Senstad. Jeg synes tydelig lederskap og engasjement er inspirerende.

– Det du får med Arne, er en som vil makse potensialet ditt – og det er det det handler om i toppidretten. Forskjellen på folk er kanskje 2-3 prosent, og Arne er en som krever de prosentene ekstra på hver eneste trening, på hver enkelt øvelse. Det er ganske ekstremt. Selv på skuddene på målvaktsoppvarming kjenner du at det står en hauk og følger med.

Nettopp det gjør at hun ønsker å makse sitt potensial.

– Jeg vet ikke hvor lenge jeg holder på, og da Arne kom inn som trener i Larvik, visste jeg at jeg alt lå til rette for å makse mitt potensial. Det er fantastisk å være i Larvik Håndballklubb, og med en trener som makser alle spillerne sine, har man gode forutsetninger for å lykkes. Summen av dette gjør nok at min sesongstart har vært så god, reflekterer hun.

Samholdet betyr mye for jentene i Larvik Håndballklubb. Foto: Svein André Svendsen

Det er noe veldig ekstra med Larvik HK for Kaja Kristensen. Det startet da hun bodde i Helgeroa som ung.

– Jeg tok bussen fra Helgeroa til Bergslihallen for å se Larvik spille, med Gro Hammerseng-Edin og Heidi Løke – og så plutselig spiller man med Heidi Løke.

Å ta på seg Larvik-drakta er veldig stort for henne.

– Det er det for de andre spillerne også, og jeg har skikkelig tro på at dette er en gjeng som kommer til å gjøre det bra. De rundt laget er bra, og det er en by som har tro på klubben og laget. Jeg føler på en optimisme både rundt og innad i laget. Det er en sammensetning av ledelse, frivillighet og lagvenninner som er en ja-kultur. Det blir tøft, men vi skal stå i det og vi skal klare det.

Kaja Kristensen håper å se mange fra Nesjar på folkets kamp. Foto: Svein André Svendsen

De siste kampene har imidlertid Kaja ikke vært på banen. Selv om det har gått fint sportslig, har hun merket litt til et jumpers knee i venstrekneet.

– Jeg har kanskje vært litt overivrig. Det har blitt verre og verre. Jeg pushet meg gjennom og tenkte at det kommer til å bli bedre, men det blir ikke bedre før man tar den pausen som er nødvendig.

Den pausen måtte hun ta nå, for at veien tilbake ikke skal bli enda lenger. I pausen trener hun et jumpers-program.

– Jeg har håndtert skader dårlig tidligere i karrieren, men nå vet at laget mitt fortjener mer og Arne Senstad krever mer. Nå går jeg hundre prosent ut og kommer forhåpentlig tilbake sterkere i desember.

Kaja innrømmer at hun er en tidsoptimist, men tar likevel sjansen på å tippe at hun er tilbake i håndballtrening i desember.

Lørdag er det folkets kamp og gratis inngang i Jotron Arena. Kampen kommer for tidlig for at Kaja Kristensen er tilbake på banen, men hun har en oppfordring:

– Jeg ønsker å invitere alle i Nesjar, som min barndomsklubb, til å komme på folkets gratis kamp lørdag 18. november kl. 16.15.