Julie Hulleberg (22) til Larvik – Larvik
Julie Hulleberg debuterte på rekruttlandslaget i Larvik. Foto: Svein André Svendsen

Julie Hulleberg (22) til Larvik

Fredrikstads lagkaptein og klubbens toppscorer i øyeblikket, Julie Hulleberg, signerte for Larvik Håndballklubb lørdag.

Signeringen foregikk før Larviks kamp mot Storhamar. Etter sesongen blir Hulleberg Larvik-spiller de to neste sesongene.

Julie Hulleberg er opprinnelig fra Råde, og er i sin sjuende sesong i Fredrikstad. De tre siste sesongene har hun vært lagkaptein. Dette blir dermed hennes første klubbytte som seniorspiller.

– Jeg har lyst til å bli enda bedre, og da må jeg utfordre meg selv. Jeg vil opp og frem, og da har jeg godt av litt forandring og nye impulser. Det føles riktig nå, etter sju år i samme klubb. Ambisjonene mine er å spille Champions League og etablere meg på landslaget.

Den 180 cm høye bakspilleren fikk noen kval-kamper til EHF Cup, forløperen til European League, for noen sesonger siden med Fredrikstad, og håper at Larvik får ny mulighet i turneringen neste sesong.

Julie Hulleberg. Foto: Svein André Svendsen

Ved siden av håndballen tar hun nettstudier i økonomi. Hun tar en bachelor på nett over fire år, for å få det enklere i hverdagen.

Hulleberg ble hentet til A-laget i Fredrikstad på grunn av sine gode egenskaper i forsvar, men har de senere årene også utviklet skuddet sitt.

– Forsvarsspillet mitt er godt, jeg har en x-faktor der, men jeg har jobbet mye med angrepsspillet de siste årene. Jeg gikk fra å ikke skyte og bare spille opp andre, til å være målfarlig selv, forteller hun.

Forrige sesong ble hun Fredrikstads toppscorer.

– Jeg vil bli enda mer målfarlig – blant annet utvikle distanseskuddet mitt, og bruke det mer. Men jeg ønsker egentlig ikke å ha noen store styrker, men heller være en komplett håndballspiller. Jeg vil jobbe med å forbedre alle mine ferdigheter og bli en god og trygg toveisspiller.

Så bra har hun gjort det, at hun ble hentet inn på rekruttlandslaget i mars 2022 – og i sommer var hun en av åtte debutanter da spillere i norske klubber fikk sjansen på landslaget mot Frankrike i Bodø.

Julie Hulleberg er klar for Larvik neste sesong. Foto: Svein André Svendsen

Hun synes det blir veldig leit å forlate Fredrikstad.

– Det blir veldig trist. Håndball betyr veldig mye for meg, og jeg blir veldig glad i de jeg spiller med og de rundt laget. Jeg er en lojal spiller, liker å etablere meg godt og få god kjennskap til de jeg spiller med. 

Hun forteller om at spillerne i Fredrikstad en fin venninnegjeng og klubben har hatt det samme laget i tre sesonger.

– Det tar tid å lære å kjenne hverandre, men nå har vi hatt en kontinuitet som gjør at resultatene blir bedre.

JULIE HULLEBERG (22)
Bakspiller venstre
Barndomsklubb: Råde
Klubber: Fredrikstad (2017–2024), Larvik (2024–)
Signert for to sesonger med Larvik HK
142 kamper (336 mål) for Fredrikstad, pr. 30.12.2023

Landslag
Debut: 22.07.2023
1 kamp (1 mål) for Norge

Kilder: Norges Håndballforbund og Svein André Svendsen